Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 07:49
Τοπικά

Αχιλλέας Μπέος: Είμαι παρών και συνεχίζω την εντολή των Βολιωτών






Το μύθο του παυθέντος Δημάρχου Βόλου διέλυσε με νέες δηλώσεις του, σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Δημαρχείο Βόλου, ο Αχιλλέας Μπέος ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμα φορά ότι η αργία που έχει τεθεί τυπική σημασία έχει και ότι ο ίδιος με την ομάδα πλειοψηφίας, που είναι αρραγής, συνεχίζουν το έργο που τους ανέθεσαν οι πολίτες του Βόλου.
Δεν υπάρχει Νόμος που να μου απαγορεύει να συνομιλώ και να συνεργάζομαι με τους συνεργάτες μου. Δεν υπάρχει Νόμος που να μου απαγορεύει την επίσκεψη ή το παρκάρισμα στο Δημαρχείο. Εκτός πια κι αν στείλουν τα τανκς, γιατί από αυτούς που μας κυβερνούν όλα να τα περιμένεις, δήλωσε χαρακτηριστικά ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου.
Ο κ. Μπέος με σκληρό και επικριτικό τόνο απάντησε και στις αιτιάσεις και παλινωδίες του Παύλου Πάνου, που ως γνωστόν παραιτήθηκε από πρόεδρος του Γηροκομείου για να ανακαλέσει λίγες μέρες μετά, σημειώνοντας ότι η μόνη του»εμπλοκή» ήταν στη διαβίβαση ενός φακέλου με καταγγελίες, που έκαναν άλλοι, στην Εισαγγελία. «Τι ήθελε, δηλαδή να το κρύψω; Μακάρι να αθωωθεί, δεν μ ενδιαφέρει, δεν έχω κάτι μαζί του, αλλά αρμόδιος είναι μόνο ο Εισαγγελέας» σημείωσε με έμφαση.
Σε ό,τι αφορά την περιβόητη συναυλία Ρέμου ο κ. Μπέος για μια ακόμη φορά τόνισε ότι η μόνη εμπλοκή του ήταν στη διαμεσολάβηση για να έρθει ο δημοφιλής καλλιτέχνης να τραγουδήσει δωρεάν υπέρ του Γηροκομείου. Αν δεν φρόντισαν να μαζέψουν τα υπόλοιπα αναγκαία παραστατικά, τι να τους κάνω; Και περίμεναν μετά από 16 μήνες να το ανακοινώσουν; σημείωσε. Ας το κάνουν έστω και τώρα, αυτοί ήταν διοργανωτές της συναυλίας.
Ο Δήμαρχος Βόλου ήταν καταιγιστικός και κατά των γνωστών δημοσιογραφικών σκουπιδιών της πόλης, που υπηρετούν το σύστημα της διαπλοκής. «Είναι όλοι τόσο βρωμιάρηδες και ελεεινοί που δεν μπορούν να το αντέξουν. Δεν με αγγίζουν αθλιότητες και αλητείες». «Ο κόσμος ψήφισε γνωρίζοντας τα προβλήματα του Αχιλλέα Μπέου. Ποιος είναι ρόλος μου εδώ; Ο ρόλος που με επέλεξε ο Βόλος», είπε.
Τέλος έδωσε μερικά ιδιαίτερα ενδιαφέροντα οικονομικά μεγέθη της λειτουργίας του Δήμου από τα οποία προκύπτει ότι ο Δήμος έχει αποθεματικό που μεγαλύτερο από αυτό που παρέλαβε, 10 έναντι 6 εκατομμυρίων ευρών, όταν μάλιστα στο διάστημα αυτό των 14 μηνών έχει εξοφλήσει οφειλές 3 εκατομ, ευρώ προς τρίτους (προμηθευτές, εργολάβους κα).