Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 21:33
Τοπικά

Ασύμφορη για τον Δήμο Βόλου η σήραγγα της Γορίτσας

Ο δήμος Βόλου θα επιδιώξει να απεμπλακεί από τη λειτουργία και συντήρηση της σήραγγας της Γορίτσας όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Μάλιστα ο Κ. Γαργάλας, πρότεινε να εκδοθεί ένα ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος Βόλου, θα ζητά να απεμπλακεί από το κόστος λειτουργίας και συντήρησης της σήραγγας Γορίτσας,
Στη σημερινή συνεδρίαση, εγκρίθηκε η συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής παροχής υπηρεσιών που αφορούν στη «Συντήρηση και Λειτουργία Σήραγγας Γορίτσας της Περιφερειακής οδού Βόλου-Αγριάς» και παροχής υπηρεσιών σχετικά με την επισκευή των Η/Μ εγκαταστάσεων της Σήραγγας, με τους συμβούλους των μειοψηφιών να κάνουν λόγο για υπέρογκο ποσό.
Ο σύμβουλος της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Τ. Δουλόπουλος, ζήτησε από το σώμα να αντιδράσει, καθώς το ποσό είναι υπέρογκο και να καλύψει το ποσό αυτό η Περιφέρεια, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τ.Υ. Θαν. Σταυρίδη να διευκρινίζει ότι το 2015 – 2016, ο Δήμος έλαβε 100.000ευρώ και δεν έλαβε άλλα χρήματα και τώρα η δημοπράτηση του έργου που είναι για 2 χρόνια με ποσό 200.000ευρώ,  θα γίνει από ίδιους πόρους του Δήμου.
«Αν μας τα δώσει ο κ. Αγοραστός έχε καλώς» δήλωσε και συμφώνησε να πιέσει ο Δήμος να φύγει από την αρμοδιότητα του Δήμου, η συντήρηση και λειτουργία της σήραγγας.