Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 01:24
Αθλητικά

Αν ο Ολυμπιακός είχε το πρόγραμμα της Λάρισας






Στο ποδόσφαιρο με τα ΑΝ δεν γίνεται δουλειά. Με τα ΑΝ ούτε βαθμούς κερδίζεις, ούτε ανόδους πετυχαίνεις. Ωστόσο, κάποιες φορές ακόμα και τα ΑΝ είναι χρήσιμα για να βγάλεις κάποια συμπεράσματα.
Και εξηγούμαι: Είναι γεγονός ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα, εν αντιθέσει με τη Λάρισα που βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με εννιά βαθμούς διαφορά.
Είναι επίσης γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ηττηθεί τρεις φορές στο φετινό πρωτάθλημα (και τις τρεις μακριά από το ΕΑΚ).
Και εδώ μπαίνει το ΑΝ. Τι θα γινόταν ΑΝ ο Ολυμπιακός Βόλου είχε το πρόγραμμα της Λάρισας; Πόσους βαθμούς θα είχε συγκεντρώσει ο Ολυμπιακός Βόλου ΑΝ στις έξι πρώτες αγωνιστικές είχε τέσσερα ματς στο ΕΑΚ μεταξύ των οποίων και το ντέρμπι με τη Λάρισα;
Θα είχε άραγε μόλις 7 βαθμούς όπως έχει τώρα ή πολλούς περισσότερους.
Και επειδή η κουβέντα αυτή είναι υποθετική, το ίδιο υποθετικά θα απαντήσουμε.
Ξεκινάμε λοιπόν με τα τέσσερα εντός έδρας ματς (εφόσον είχε το πρόγραμμα της Λάρισας). Νίκη με Λαμία, νίκη με Πανελευσινιακό, νίκη με Εργοτέλη και πιθανόν νίκη και με Λάρισα. Σύνολο 12 βαθμούς. Και μη μου πείτε ότι σιγά μην κέρδιζε ο Ολυμπιακός Βόλου τη Λάρισα στο ΕΑΚ, διότι θα σας απαντήσω και εγώ σιγά την ομάδα που έχει η Λάρισα. Με ένα τυχαίο γκολ πήρε το ντέρμπι.
Πάμε τώρα στα εκτός έδρας ματς που επρόκειτο να δώσει ο Ολυμπιακός Βόλου εφόσον είχε το πρόγραμμα της Λάρισας. Παναιγιάλειο και Απόλλωνα. Από τους έξι διαθέσιμους βαθμούς, εγώ σας λέω ότι θα έπαιρνε μόλις μία ισοπαλία. Ας πούμε δηλαδή ότι έπαιρνε μόλις 1 βαθμό. Και 12 από τα ματς της έδρας του, σύνολο 13.
Πείτε μου λοιπόν σε αυτήν την υποθετική περίπτωση. Ο Ολυμπιακός με 13 βαθμούς σε 6 αγωνιστικές θα ήταν εντός στόχων ή όχι; Οι «ερυθρόλευκοι» θα πήγαιναν για άνοδο ή όχι;
Προσέξτε: Δεν υποστηρίζω ότι είναι όλα καλά στην ομάδα. Υπάρχουν όντως πολλά προβλήματα, τα οποία η διοίκηση θα κληθεί να λύσει. Απλά λέω ότι πολλές φορές οι συγκυρίες παίζουν ξεχωριστό ρόλο.
Και κάτι ακόμα, το οποίο θα το υποστηρίζω για πολύ ακόμα. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο. Καμία ομάδα δεν βγήκε κατηγορία από την 6η αγωνιστική. Οποιος θέλει να το καταλάβει, έχει καλώς. Οποιος δεν θέλει, μπορεί να κάτσει απλά στο σπίτι του και να ασκεί κριτική μέσω forum.