Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 16:08
Τοπικά

Αναζητείται κατάλληλη δημόσια ή δημοτική έκταση για νέο Δικαστικό Μέγαρο στο Βόλο






Κατά τη σύσκεψη της άτυπης Επιτροπής για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης στις 24/11/2016, με τη συμμετοχή από την πλευρά του Δ.Σ.Β. του Προέδρου και του Β’ Αντιπροέδρου Λάζαρου Γαϊτάνη και Σπύρου Μαρδέλη αντίστοιχα και από την πλευρά του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων της Προέδρου Ιωάννας Παπαδημητρίου, επαναβεβαιώθηκε από τον Γ.Γ. του Υπ. Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Σάρλη η πολιτική βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου για ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στον Βόλο. Για την εκκίνηση της διαδικασίας συμφωνήθηκε να ζητηθεί από την Προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Βόλου η εξεύρεση μέσω της Υπηρεσίας «κτιριακές υποδομές» του Υπουργείου κατάλληλου δημόσιου ή δημοτικού οικοπέδου με δωρεάν παραχώρηση.
Κατά τη συνεδρίαση από τη μεριά του Γ.Γ. και των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, που συμμετέχουν στην Επιτροπή, διευκρινίστηκε ότι μεταξύ των κατάλληλων οικοπέδων για ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου δεν μπορούν να συμπεριληφθούν αυτά της Στέγης Ανηλίκων και των Δικαστικών Φυλακών της οδού Μεταμορφώσεως. Το πρώτο για τον λόγο ότι η Στέγη Ανηλίκων πρόκειται να επαναλειτουργήσει ενώ το δεύτερο για τον λόγο ότι το έργο της κατασκευής Φυλακών στο Αϊδίνι έχει οριστικά εγκαταλειφθεί.
Ο Γ.Γ. του Υπ. Δικαιοσύνης αποδέχθηκε αίτημα του Προέδρου του Δ.Σ.Β. για συμμετοχή στην άτυπη Επιτροπή Εργασίας κι εκπροσώπου του Τ.Ε.Ε., ενώ δεσμεύτηκε για επίσκεψή του στον Βόλο στο αμέσως προσεχές διάστημα.