Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 19:20
Τοπικά

Αναβάλλονται λόγω έλλειψης αίματος οι μεταγγίσεις – Ιδιαίτερα έντονο το πρόβλημα και στον Βόλο






Αναβάλλονται λόγω έλλειψης αίματος οι μεταγγίσεις ακόμη και για 15 ημέρες, ενώ σε κάποιους από αυτούς μεταγγίζεται μικρότερη ποσότητα.Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο και στον Βόλο όπως επισημαίνει η πρόεδρος του συλλόγου πασχόντων απο μεσογειακή αναιμία Δέσποινα Λουκάκη.Απευθύνει κάλεσμα σ όλους όσους μπορούν να συνδράμουν και να προσφέρουν αίμα πρόκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Παράλληλα, τονίζει ότι μετά τις γιορτές υπήρχε έλλειψη αίματος η οποία αποκαταστάθηκε μερικώς στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας αλλά εξακολουθεί να υπάρχει με συνέπεια να αναβάλλονται οι μεταγγίσεις των θαλασσαιμικών ή να υπομεταγγίζονται.

Οι μεταγγίσεις γίνονται με προγραμματισμό ώστε να κρατιούνται πολύ καλά τα επίπεδα της αιμοσφαρίνης. Όταν ο μεταγγιζόμενος δεν κάνει μετάγγιση στην προγραμματισμένη ημερομηνία τα επίπεδα αιμοσφαιρίνης πέφτουν με συνέπεια να επιβαρύνεται η λειτουργία του οργανισμού ο ασθενής να είναι πιο ευάλωτος στις λοιμώξεις και να μην μπορεί πλέον να ανταποκριθεί σε όλες τις δραστηριότητές του.

Μόνο οι εθελοντές μπορούν να βοηθήσουν. Κάνουμε έκκληση» αναφέρει χαρακτηριστικά η Δέποινα Λουκάκη.