Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 13:49
Τοπικά

Ένοχη Βολιώτισσα για ανθρωποκτονία από αμέλεια






Ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε μια 46χρονη Βολιώτισσα, υπάλληλο του Νοσοκομείου Βόλου, που κρίθηκε ως υπαίτια για το θάνατο 61χρονου δικυκλιστή μετά από τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε.
Το δυστύχημα είχε σημειωθεί στις 16 Αυγούστου 2016, επί των οδών Ιωλκού Ιάσονος, όταν το αυτοκίνητο, που οδηγούσε η κατηγορούμενη, φέρεται να πέρασε το φανάρι με κόκκινο και παρέσυρε τον άνδρα που οδηγούσε το δίκυκλο και που κατέβαινε την οδό Ιωλκού, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στα πλευρά και σε άλλα σημεία του σώματός του.
Ο άτυχος άνδρας νοσηλεύτηκε αρχικά για τρείς μήνες στο Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά επειδή αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, νοσηλεύτηκε ξανά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου και υπέκυψε στις 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα Χριστουγέννων, του 2016.
Παρά την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας να μετατραπεί η κατηγορία και η κατηγορούμενη να κριθεί ένοχη για πρόκληση σωματικών βλαβών, το Δικαστήριο αποφάσισε να την καταδικάσει για ανθρωποκτονία από αμέλεια.