Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 08:29
Παραθλητικά

Άλλο Ολυμπιακός Βόλου, άλλο Ολυμπιακός Πειραιώς






9 Ιουνίου 2013: Ο Ολυμπιακός Βόλου αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Παναιτωλικό. Κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης των δύο ομάδων, οπαδοί του Παναιτωλικού εκτοξεύουν δυναμιτάκι εντός αγωνιστικού χώρου, το οποίο σκάει και τραυματίζει σοβαρά τον Σταμάτη Καρρά.
21 Νοεμβρίου 2015: Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού εκτοξεύουν μία φωτοβολίδα η οποία χτυπάει τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Φιμπόνγκασον.
Ποιες όμως είναι οι διαφορές των δύο αυτών περιστατικών;
Πρώτη ότι το ένα περιστατικό (αυτό του Καρρά) έγινε κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης δηλαδή μισή ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα. Αντίθετα, στο χθεσινό ντέρμπι έγινε περίπου 2 ώρες πριν από την σέντρα.
Δεύτερη ότι ο Σταμάτης Καρράς τραυματίστηκε σοβαρά, σε σημείο να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο με κίνδυνο να χάσει το χέρι του, ενώ τις επόμενες ημέρες υποβλήθηκε σε χειρουργείο. Αντίθετα ο παίκτης του Ολυμπιακού δεν έπαθε τίποτα και θα αγωνιζόταν κανονικά στο ντέρμπι εφόσον αυτό διεξαγόταν κανονικά.
Τρίτη και σημαντικότερη: Ο διαιτητής του Παναιτωλικός – Ολυμπιακός Βόλου, Σέζος, αποφάσισε ή για την ακρίβεια του επέβαλλαν κάποιο από ψηλά, να ξεκινήσει κανονικά το ματς σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Αντίθετα, ο Παππάς στο χθεσινό ντέρμπι χωρίς πολύ σκέψη πήρε την απόφαση να αναβάλει τον αγώνα θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαφυλάξει τη σωματική ακεραιότητα των παικτών.
Αλήθεια, ποιο από τα δύο περιστατικά ήταν πιο σοβαρό; Ποιος από τους δύο τραυματισμούς ήταν πιο σοβαρός; Και γιατί ο Σέζος είχε κρίνει ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος, ενώ ο Παππάς αποφάσισε διαφορετικά;
Προσοχή για να μην παρεξηγηθούμε: Καλώς έπραξε ο Παππάς και αποφάσισε να μην ξεκινήσει το χθεσινό ντέρμπι. Αλλά το ίδιο θα έπρεπε να πράξει και ο Σέζος πριν από δύο χρόνια.
Προφανώς όμως (και) οι διαιτητές λειτουργούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Για την ακρίβεια λειτουργούν με το νόμο του ισχυρού και όχι με το δίκιο.
Οσο λοιπόν υπάρχουν Σέζοι, τόσο θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τις χθεσινές εικόνες στα Ελληνικά γήπεδα.
Αλλά είπαμε. Άλλο Ολυμπιακός Βόλου και άλλο Ολυμπιακός Πειραιώς.