ΒόλοςΤοπικά

Ποινές φυλάκισης σε δύο Βολιώτες για πλημμελή φύλαξη όπλων

Ποινές φυλάκισης από εννέα έως και δεκατρείς μήνες και χρηματικές ποινές από 950 ευρώ έως και1.250 ευρώ επέβαλε προχθές το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για υποθέσεις πλημμελούς φύλαξης κυνηγετικών όπλων. Στο Δικαστήριο οδηγήθηκαν δύο Βολιώτες για ισάριθμες ξεχωριστές υποθέσεις και καταδικάστηκαν.
Ειδικότερα, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών και χρηματική ποινή 950 ευρώ έναν 68χρονο κάτοικο περιοχής του Πηλίου.
Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι ο καταδικασθείς στο χρονικό διάστημα από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2018 έως και τα μέσα του ιδίου μηνός πέταξε το κυνηγετικό όπλο που κατείχε στο Μέγα Ρέμα γιατί αυτό παρουσίαζε εκτεταμένες φθορές και ήταν μη λειτουργικό. Επιπλέον, εις βάρος του καταδικασθέντος διαπιστώθηκε ότι η άδεια κατοχής όπλου του είχε λήξει από τον Δεκέμβριο του 2004.
Τα αδικήματα εναντίον του 68χρονου προέκυψαν όταν εκείνος απευθύνθηκε στην Αστυνομία για να ανανεώσει την άδεια κατοχής του όπλου του. Ακόμη το Δικαστήριο καταδίκασε έναν 55χρονο Βολιώτη σε ποινή φυλάκισης δεκατριών μηνών και χρηματική ποινή 1.250 ευρώ για πλημμελή φύλαξη όπλου και για παράνομη κατοχή κυνηγετικών όπλων.
Εις βάρος του κατηγορούμενου προέκυψε ότι τον Νοέμβριο του 2016 κατείχε μία κυνηγετική καραμπίνα με άδεια και ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια. Τη μεν καραμπίνα ο κατηγορούμενος φέρεται να την παράτησε πίσω από μία βιβλιοθήκη και το δε δίκαννο κυνηγετικό όπλο κάτω από τον καναπέ του εντευκτηρίου του Ιππικού Ομίλου Βόλου.
Αμφότεροι οι καταδικασθέντες μετά από τη δίκη άσκησαν έφεση.