Τοπικά

Βόλος: Πορεία και διαμαρτυρία την Παρασκευή ενάντια σε ασφαλιστικό-φορολογικό

Σήμα κινδύνου έστειλε σήμερα στους εργαζόμενους ο βουλευτής Μαγνησίας Κώστας Στεργίου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από κοινού με το Συνδικάτο Μετάλλου Μήτσος Παπαρήγας. Ο κ. Στεργίου κάλεσε τους εργαζόμενους να απαντήσουν άμεσα στο ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να έρθει προς ψήφιση τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.
Το ΠΑΜΕ Μαγνησίας μαζί με συνδικάτα και συλλόγους οργανώνουν συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου την Παρασκευή 22 Απριλίου στις 7 το βράδυ στην πλατεία Αγ. Νικολάου. Ο κ. Στεργίου κάλεσε τον λαό σε συστράτευση, αγωνιστική επαγρύπνηση και μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση ενώ δήλωσε ότι θα αποτελέσει την προετοιμασία για τη 48ωρη απεργία την ημέρα που θα κατέβει για ψήφιση το νομοσχέδιο.
Χαρακτήρισε σωστό τον τίτλο «λαιμητόμος» για το νομοσχέδιο καθώς θίγει τους πάντες ενώ παράλληλα περιορίζεται η συμμετοχή του κράτους προς τους εργαζόμενους ανοίγοντας το δρόμο στην ιδιωτική ασφάλιση. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το αφορολόγητο θα μειωθεί αυξάνοντας το φόρο κατά 100 ευρώ ενώ τα τιμολόγια της ΔΕΗ και του νερού θα αυξηθούν από το 13 στο 24% ΦΠΑ.
«Η κυβέρνηση έχει κάνει το ψέμα επιστήμη» πρόσθεσε ο κ. Στεργίου εξηγώντας ότι είναι μεγάλο ψέμα ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις . Ανέφερε ότι αυτό θα γίνει καθώς οι αποδοχές των νέων συνταξιούχων θα είναι μειωμένες κατά 50% συγκριτικά με αυτές που έπρεπε να πάρουν ενώ και οι παλιοί συνταξιούχοι το 2018 θα λαμβάνουν τις ίδιες αποδοχές με τους συνταξιούχους του νέου προγράμματος. Πρόσθεσε επίσης ότι και οι επικουρικές συντάξεις θα υποστούν μείωση 70%.