Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 18:06
ΤοπικάΧωρίς κατηγορία

Επέστρεφαν στο ΜΟΖΑ οι πρόσφυγες με παρέμβαση του Δήμου – Δήμος Βόλου: Όχι στην αυθαιρεσία, δεν μπορεί να αγνοείται η πόλη






Λύθηκε τελικά, έστω και προσωρινά, το πρόβλημα με το θέμα της παραμονής και διανυκτέρευσης των προσφύγων στον κόμβο του Διμηνίου, με παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής του Βόλου και συγκεκριμένα του Δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου και ήδη με λεωφορείο του ΚΤΕΛ μεταφέρθηκαν τις εγκαταστάσεις του ΜΟΖΑ.

Ο κ. Μπέος μετέβη σήμερα το πρωί στο σημείο, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, και αφού μοίρασε στους πρόσφυγες τρόφιμα και εμφιαλωμένα νερά, συζήτησε μαζί τους το θέμα, υπογραμμίζοντας ότι ο Βόλος είναι μια κατ’ εξοχήν φιλόξενη πόλη, βρίσκεται στο πλευρό τους και πως όλοι συμμερίζονται το δράμα που βιώνουν και είναι πρόθυμοι να συνδράμουν στην ανακούφισή του, αλλά και εκείνοι θα πρέπει να σεβαστούν ότι δεν είναι δυνατόν να παραμένουν σε δημόσιους, ανοιχτούς χώρους, όπου πέραν των άλλων, κινδυνεύει από ατυχήματα και η ζωή τους.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Βόλου που άκουσε τους ανθρώπους αυτούς να του διηγούνται την περιπέτεια τους, τόνισε ότι οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να δείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και κυρίως να μην τους κοροϊδεύουν υποσχόμενοι απραγματοποίητα πράγματα και αφήνοντας τους στο τέλος στην τύχη τους.

Η Δημοτική Αρχή, τόνισε ο κ. Μπέος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων της, λειτουργώντας με ευαισθησία και ανθρωπιά θα σταθεί δίπλα και σε αυτούς τους ανθρώπους μεριμνώντας για όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης τους στην πόλη μας.

Αυτή την ώρα ο κ. Μπέος βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ΜΟΖΑ και συζητεί με τους υπευθύνους για τις περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

 

Ανακοίνωση του Δήμου Βόλου

Κριτική σε όοσυς λειτουργούν αιφνιδιαστικά και αυθαιρετούν, παρακάμπτοντας το Δήμο, στο θέμα των  προσφύγων ασκεί σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή του Βόλου, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

Άστοχη και παράλογη αποδεικνύεται η τακτική των αρμοδίων φορέων που διαχειρίζονται το τεράστιο θέμα του μεταναστευτικού οι οποίοι αιφνιδιάζοντας τους πάντες μέσα σε λίγες ώρες έφεραν στην πόλη μας δεκάδες προσφύγων και μεταναστών χωρίς να υπάρξει μια στοιχειώδης, έστω, ενημέρωση του Δήμου Βόλου, που πάντοτε είναι πρόθυμος και σπεύδει να συνδράμει σε τέτοιες προσπάθειες.

Τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα ήδη εκδηλώθηκαν, αφού όπως αποδεικνύεται χωρίς να εξεταστεί αν υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΜΟΖΑ, οι ταλαιπωρημένοι αυτοί άνθρωποι

Η απουσία ενημέρωσης και διαλόγου δεν γίνεται κατανοητή και αποδεκτή, ιδιαίτερα μάλιστα αν ληφθεί υπόψη ότι οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις παραχωρήθηκαν από τον ιδιοκτήτη τους αφιλοκερδώς, με μεσολάβηση του Δήμου Βόλου! Ηδη προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς, ακόμα και με αυτούς που διαχειρίζονται τόσα εκατομμύρια ευρώ για να προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις, προκειμένου να βρούμε λύσεις βελτίωσης της κατάστασης.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν αποφάσεις που επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία ης πόλης και την καθημερινότητα των πολιτών, αυθαιρετώντας και χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή.