Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 20:57
ΤοπικάΧωρίς κατηγορία

Αλμυρός: Ανοίχτηκε η διαθήκη της Μαρίας Κυριάκου – Ακίνητα στο Δήμο 200.000 ευρώ σε παιδιά






Στην γειτονιά μας, απέναντι από τα γραφεία της εφημερίδας μας, απολαμβάναμε την γλυκιά καλημέρα της Μαρίας Κυριάκου, του Κυριάκου και της Αθηνάς. Συχνά πότιζε τα λουλούδια της εκείνη όταν άνοιγα το γραφείο και είχαμε πρωϊνή κουβεντούλα καθημερινά, αλλά ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι θα αποτελούσε την πιο ευχάριστη είδηση του 2016 για τον Αλμυρό και πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας.

Προ μηνών, με το άγγελμα του θανάτου της, πληροφορηθήκαμε ότι είχαν συμφωνήσει με τον αγαπημένο της αδελφό Γιάννη, να αφήσουν την περιουσία τους στον Δήμο και σε ιδρύματα για τα παιδιά. Επικοινωνήσαμε με την εξαδέλφη της κα Αποστολία Κυριάκου του Τηλέμαχου και της Σοφίας, η οποία μας παρακάλεσε να κρατήσουμε την είδηση, μέχρι και το «άνοιγμα της διαθήκης», το οποίο έγινε προ ολίγων ημερών.

Τελικώς, η Μαρία Κυριάκου κληροδοτεί στον Δήμο την οικία της πλησίον της πλατείας στην πάροδο Μιχοπούλου, με το «φιλέτο» οικόπεδό της και με την εντολή να στεγαστούν υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και δυο αγροτεμάχια, το ένα 20,5 στρεμμάτων στο Κρόκιο και το δεύτερο 5,5 στρ., το οποίο βρίσκεται μεταξύ Ευξεινούπολης και Αλμυρού. Μάλιστα, στη διαθήκη της προσδιορίζει ότι το ενοίκιο του μεγάλου χωραφιού, θέλει να δίδεται ως ενίσχυση του «Σπιτιού Γαλήνης του Αγίου Δημητρίου Αλμυρού».

Περίπου 100.000 ευρώ κληροδοτεί στο γνωστό ίδρυμα «Χαμόγελο του παιδιού» και 100.000 ευρώ στην «Κιβωτό του Κόσμου», του πατρός Αντωνίου, ίδρυμα το οποίο βοηθάει (σιτίζει κυρίως) επίσης παιδιά.

Η Μαρία Κυριάκου, δεν απέκτησε παιδιά και με την πράξη αυτή, στο κλείσιμο της ζωής της, ανέστησε και υιοθέτησε εκατοντάδες παιδιά.

Παράδειγμα προς μίμηση για όλους, σε καιρούς που η Ελλάδα έχει ανάγκη από ευεργέτες, ας είναι ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει την ίδια και τον αείμνηστο αδερφό της Γιάννη, ο οποίος σημειωτέον ότι ήταν από τους πρώτους συνδρομητές της εφημερίδας μας, προ 20ετίας ακόμη και συνέχισε ως συνδρομήτρια η αδερφή του σε ακόμη μια επιταγή ευθύνης που της άφησε για το καλό του τόπου.

 

ΠΗΓΗ: ALMYROS.GR