Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 20:43
Τοπικά

Χωρίς θέρμανση το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής






Τα σημαντικά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της Μαγνησίας, όπως η έλλειψη θέρμανσης στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής επισήμανε μέσω ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, οι προμηθευτές πετρελαίου αδυνατούν να προμηθεύσουν το Κέντρο Υγείας με τις κατάλληλες ποσότητες πετρελαίου, διότι τα οφειλόμενα ποσά για τις προμήθειες παλαιοτέρων ετών τους καταβλήθηκαν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Ως εκ τούτου, οι αίθουσες του Κέντρου Υγείας παραμένουν χώροι «αφιλόξενοι» τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ασθενείς, λόγω του ψύχους.

Το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής βρίσκεται στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, σε ορεινή περιοχή, με ιδιαίτερα βαρύ χειμώνα. Αξίζει να αναφερθεί πως η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης κατά τα παλαιότερα έτη έφθανε μέχρι και τους οκτώ τόνους ετησίως.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να επιλύσουν άμεσα το ζήτημα θέρμανσης που έχει ανακύψει στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, δίνοντας τα απαραίτητα εχέγγυα στους προμηθευτές, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η προμήθεια πετρελαίου και να μην παρεμποδίζεται το έργο που προσφέρει το Κέντρο Υγείας στο Δήμο Νοτίου Πηλίου.                                                     

“Αποζημίωση των πληγέντων ελαιοπαραγωγών της Γλώσσας Σκοπέλου”

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έπειτα από σχετικό υπόμνημα που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γλώσσας Σκοπέλου, ζητώντας την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών που επλήγησαν λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο βουλευτής Μαγνησίας, η φετινή παραγωγή ελαιολάδου μειώθηκε σημαντικά, καθώς η πολύμηνη ανομβρία επηρέασε την ποσότητα και την ποιότητα του ελαιοκάρπου. Ως εκ τούτου, οι καλλιεργητές του νησιού βλέπουν το μόχθο τους να μην αποφέρει καρπούς και οι ίδιοι να βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της οικονομικής ζημίας που υπέστησαν.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά από το αρμόδιο υπουργό να εξετάσει το αίτημα αποζημίωσης των πληγέντων ελαιοπαραγωγών της Δημοτικής Κοινότητας Γλώσσας Σκοπέλου.