Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 09:03
Τοπικά

«Χυλόπιτα» Δήμου Βόλου σε Σαββελίδη: Δεν μετέχουμε σε φιέστες, σε βάρος των μαθητών






Ξεκάθαρα αρνητική είναι η απάντηση του Δήμου Βόλου στην «πολιτικο – κομματική φιέστα», όπως χαρακτηρίζει το άτυπο «κοινό σχολικό συμβούλιο» που συγκαλεί ο προϊστάμενος της Β/θμιας Εκπαίδευσης, Σωκρ. Σαββελίδης και που εξ αρχής έχει ξεσηκώσει εύλογες αμφισβητήσεις και απορίες για το αποτέλεσμα, αλλά κυρίως, για τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του Δήμου Βόλου αναφέρονται τα εξής:

Πριν καν συγκληθεί η πολιτικο-κομματική φιέστα, με αποκλειστική ευθύνη του γνωστού για τις επιδιώξεις του, Σαββελίδη, που δήθεν αφορά τα προβλήματα της Παιδείας και των μαθητών, η όλη διαδικασία, όπως ο διοργανωτής συνομολογεί, εξελίχθηκε σε μια χωρίς προηγούμενο φαρσοκωμωδία που ακυρώνει και εξαφανίζει και το παραμικρό ίχνος σοβαρότητας και υπευθυνότητας και ως εκ τούτου καθιστά απαγορευτική κάθε σκέψη συμμετοχής μας σε αυτή.

Το θέμα που επιχείρησε να εκμεταλλευτεί, με πρόδηλη ιδιοτέλεια, ο γνωστός, πια, στην κοινωνία για τις στοχεύσεις του υπηρεσιακός παράγων, είναι εξόχως σοβαρό και ευαίσθητο, αφού αφορά το μέλλον των παιδιών μας, και συνεπώς δεν μπορούμε με τη συμμετοχή μας να νομιμοποιήσουμε την μετατροπή του σε ένα πεδίο όπου διάφοροι αμετροεπείς και μωροφιλόδοξοι θα διαγκωνίζονται σε βάρος των πραγματικών συμφερόντων των μαθητών και υπέρ των απαράδεκτων και χωρίς αντιστοίχιση στην κοινωνική πραγματικότητα επιδιώξεών τους.

Θα ήμασταν πρόθυμοι να παρακολουθήσουμε μια συνάντηση με θέμα «η κοινωνία αφουγκράζεται τον Σαββελίδη» που ασφαλώς θα είναι πιο ψυχαγωγική και διασκεδαστική και από επιθεώρηση του Σεφερλή, αλλά επειδή αναφερόμαστε στα παιδιά μας ο κ. Διευθυντής θα πρέπει να περιοριστεί στα καθήκοντά του, που αφορούν το εξαιρετικά σημαντικό και ευαίσθητο έργο της διαπαιδαγώγησης τους. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά άλλων και ασφαλώς όχι δική του.

Τον ενημερώνουμε δε ότι στην περίπτωση, που δυστυχώς δεν φαντάζει πολύ πιθανή, που θελήσει να ασχοληθεί με την ουσιαστική πλευρά των καθηκόντων του, ο Δήμος Βόλου, υπό την ευθύνη του οποίου λειτουργούν τα διδακτήρια και καλύπτονται οι λειτουργικές δαπάνες, διαθέτει χώρους φιλοξενίας όλων των εκδηλώσεων. Δεν χρειάζεται να αναζητεί στέγη αλλού και έτσι να γίνεται και μαρτυριάρης…