Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 16:27
Τοπικά

«Χιονοπόλεμος» Μπουκώρου – Καλτσογιάννη, με στόχο τον… Ιγγλέση! – Εμφύλιος στην ομάδα Αγοραστού

xr:d:DAFw8oz6eCo:3,j:6072383858837078303,t:23101110





Οι διαρκώς αυξανόμενες προσδοκίες για την νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, όχι μόνο μεγαλώνουν συνεχώς τον αριθμό εκείνων που φιλοδοξούν να καταλάβουν μια έδρα στη Βουλή, αλλά εντείνουν και την μεταξύ τους αντιπαλότητα. Μάλιστα το φαινόμενο αυτό εντείνεται και από την όχι τόσο ισχυρή και αδιαμφισβήτητη παρουσία του μοναδικού, σήμερα, βουλευτή του κόμματος, Χρ. Μπουκώρου, που βρέθηκε στο επίκεντρο του εσωκομματικού ανταγωνισμού με τον αντιπεριφερειάρχη, Γιώργο Καλτσογιάννη, και επίδοξο βουλευτή, με φόντο τα… χιόνια και το Χιονοδρομικό και τις περιπέτειες του προσωπικού και εκ των πλέον στενών του συνεργάτη, Γρηγόρη Ιγλλέση, περιφερειακού συμβούλου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά και ξεκίνησαν από σχόλιο της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, φαίνεται ότι ο Γιώργος Καλτσιγιάννης ήταν αυτός που έκανε έναρξη των εχθροπραξιών όταν από το βήμα του συνεδρίου – παρωδία για την Ανάπτυξη, της οικογένειας των φεσαδόρων του Δημοσίου, προχώρησε σε επισημάνσεις που αφορούσαν την ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Η ενέργειά του αυτή έκανε πυρ και μανία τον πρόεδρο της «Κενταύρων Όρος που λειτουργεί το Χιονοδρομικό Κέντρο, Γρηγόρης Ιγγλέση,  που δήλωσε στην εφημερίδα: «Δεν δικαιούται να μιλάει για το Χιονοδρομικό Κέντρο. Ούτε ασχολήθηκε ποτέ με τον συγκεκριμένο τομέα, ούτε ποτέ μας στήριξε στην προσπάθεια που έγινε για να πάρουμε μετά από 50 χρόνια την πιστοποίηση». Τη δυσαρέσκεια του κ. Ιγγλέση, όπως κατήγγειλε ο ίδιος, ενίσχυσε το γεγονός ότι ο κ. Καλτσογιάννης πριν από λίγες μέρες κατέθεσε αγωγή κατά της Διοίκησης του Χιονοδρομικού, με την ιδιότητα του ως προέδρου του Ορειβατικού, για απόδοση οφειλών στον Σύλλογο.

Πυροσβεστική παρέμβαση, χωρίς επιτυχία, επιχείρησε στο περιθώριο σημερινής συνέντευξης τύπου ο Περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, καθώς το κλίμα παραμένει τεταμένο.  «Θα δώσουμε τα χρήματα στον Ορειβατικό όποτε έχουμε» δήλωνε σήμερα ο κ. Ιγγλέσης, με τον κ. Καλτσογιάννη να επισημαίνει σε όλους τους τόνους πως δεν έχει σταλεί αγωγή, όπως ισχυρίστηκε ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της Εταιρείας. Σε ήπιους τόνους ο κ. Αγοραστός δήλωσε πως δεν υπάρχει εμφύλιος στην ομάδα του, αλλά έδειξε να συντάσσεται με την άποψη του κ. Ιγγλέση, καθώς τόνισε ότι ο Ορειβατικός ωφελείται τα μέγιστα από τη λειτουργία του Χιονοδρομικού και ότι το όποιο χρέος θα αποπληρωθεί, καθώς η περιφερειακή αρχή παρέλαβε μια χρεοκοπημένη εταιρεία.

«Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα αν ο Καλτσογιάννης αποσύρει την αγωγή» έλεγε σε έντονο ύφος ο κ. Ιγγλέσης και ο αντιπεριφερειάρχης απαντούσε πως καμία αγωγή δεν κατατέθηκε.