Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 08:51
Κόσμος

Φοβερό τροχαίο λεωφορείου με φορτηγό στη Γερμανία: Φόβοι για πολλούς νεκρούς -Αγνοούνται 18 άνθρωποι (vid)






Κόλαση φωτιάς σε αυτοκινητόδρομο του Όμπερφρανκεν της νότιας Γερμανίας μετά την σύγκρουση ταξιδιωτικού λεωφορείου με φορτηγό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild υπάρχουν νεκροί και τουλάχιστον 18 αγνοούμενοι, ενώ δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, ορισμένοι μάλιστα σοβαρά.

Το λεωφορείο κατευθυνόταν προς τη Νυρεμβέργη όταν λίγο μετά τις επτά το πρωί τοπική ώρα έπεσε πάνω σ’ ένα φορτηγό και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Στο λεωφορείο επέβαιναν δύο οδηγοί και 46 ταξιδιώτες. 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά, ενώ άλλοι 18 αγνοούνται και δεν αποκλείεται να μην κατάφεραν να βγουν από το φλεγόμενο λεωφορείο σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα να μην κατάφεραν να βγουν από το λεωφορείο», δήλωσε η αστυνομικός Άνε Χέφερε.

Ένας άλλος εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Γιούργκεν Στάντερ, εξήγησε: «Είμαστε ρεαλιστές, στο τέλος της μέρας θα έχουμε να ανακοινώσουμε ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί». Ελάχιστες είναι οι ελπίδες οι 18 αγνοούμενοι να ξέφυγαν. «Ίσως να πρόλαβε κάποιος να απομακρυνθεί σε κατάσταση σοκ.»

Παγιδευμένο σε μποτιλιάρισμα το λεωφορείο χτύπησε ένα ηµιρυµουλκούµενο όχηµα που έτρεχε μπροστά του και κάηκε ολοσχερώς, καθιστώντας αβέβαιη επί του παρόντος την τύχη των αγνοουμένων.

Το τροχαίο σημειώθηκε κοντά στο Μύνχμπεργκ, μέσα σε δασική και ορεινή περιοχή, στα όρια των περιφερειακών κρατιδίων της Βαυαρίας και της Θουριγγίας, όχι μακριά από τα σύνορα της Τσεχίας, μπλοκάροντας τον αυτοκινητόδρομο Α9 και στις δύο κατευθύνσεις.

Ελικόπτερα των υπηρεσιών διάσωσης βρίσκονται στο σημείο του τροχαίου, ενώ σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση τεχνικών, αστυνομικών και διασωστών γύρω από τον σκελετό του λεωφορείου.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr