Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 14:48
Τοπικά

Φαρσοκωμωδία η επίσκεψη Τσιρώνη – «Προσάρτησε στη Λάρισα το… Στεφανοβίκειο και «έστησε» τον Αγοραστό






Σε φαρσοκωμωδία μετατράπηκε η πολυδιαφημισμένη περιοδεία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνη, στη Θεσσαλία, με κορυφαία πράξη τη «δέσμευση» του ότι την επόμενη φορά θα επισκεφθεί τη Μαγνησία, δήλωση που έγινε στο….Στεφανοβίκειο!!!!

Είχε προηγηθεί το «στήσιμο» στον Κώστα Αγοραστό που τον περίμενε στο αντλιοστάσιο της Πέτρας για να τον ενημερώσει για την πορεία των έργων, ενώ ο υπουργός, που συναγωνίζεται σε γνώσεις Γεωγραφίας τον Πρωθυπουργό του, είχε μεταβεί στα γραφεία του Φορέα.

Επί της ουσίας; Ελάχιστα πράγματα… όταν επιτέλους κατόρθωσαν να συναντηθούν Αγοραστός – Τσιρώνης, ο υπουργός υπαινίχθηκε ότι ΘΑ ανανεωθεί η θητεία του φορέα και είπε ότι ΘΑ υπάρξουν αποφάσεις για τα έργα που πρέπει να ολοκληρωθούν, την ώρα που ο Περιφερειάρχης εναγωνίως του τόνιζε ότι δεν μπορεί να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος για τα έργα

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το Φράγμα της Μεσοχώρας

Στο μεταξύ «θόλωσε το τοπίο» σχετικά με το μέλλον του φράγματος της Μεσοχώρας από τα Τρίκαλα ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης.
Λίγους μήνες μετά τα …πανηγύρια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για αντίστροφη μέτρηση στην εκτροπή του Αχελώου, χθες ο …Οικολόγος Υπουργός, ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να απαντήσει σχετικά με το έργο της εκτροπής, τονίζοντας «απαιτείται μια σοβαρή διερεύνηση των έργων που έχουν γίνει για την εκτροπή του Αχελώου», δηλώνοντας πως «δεν μπορεί να είναι η Θεσσαλία σε «ομηρία» από την εκτροπή του Αχελώου», εκφράζοντας ανοιχτά την θέση του περί άλλων τρόπων εξασφάλισης της «ενεργειακής αυτάρκειας» του Θεσσαλικού κάμπου.
Ο κ. Τσιρώνης μίλησε για …βιοαέριο, βιομάζα και …κλαδιά που μπορούν να δώσουν την ενέργεια στον Θεσσαλικό κάμπο, τομείς στους οποίους είναι κάτι… έτη φωτός πίσω η χώρα σε σχέση με προηγμένες χώρες…
«Είναι παράλογο, η Ελλάδα να εισάγει …πέλετ», επισήμανε ο Υπουργός.
Όσον αφορά τα νέα σε βάρος του πρωτογενούς τομέα της χώρας μέτρα που επιβάλλει η Κυβέρνηση, ο κ. Τσιρώνης, τα χαρακτήρισε «δυσάρεστα και υποχρεωτικά» αλλά …υποσχέθηκε πως «σύντομα θα υπάρξουν μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα», τον οποίο χαρακτήρισε «ατμομηχανή της ανάπτυξης της χώρας».
Ειδικότερα, στο περιθώριο της χθεσινής επίσκεψής του στα γραφεία του συνεταιρισμού «ΘΕΣγάλα», ο κ. Τσιρώνης ανέφερε ότι και τα δύο ενδεχόμενα, της ολοκλήρωσης δηλαδή του έργου με τη δημιουργία υδροηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ ή της μηδενικής λύσης, όπως ο ίδιος την προσδιόρισε, είναι αυτή τη στιγμή ανοιχτά.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη, η κυβέρνηση θα σταθμίσει όλα τα δεδομένα πριν πάρει τις τελικές της αποφάσεις, για τις οποίες πάντως ξεκαθάρισε ότι θα ληφθούν σε λίγους μήνες από σήμερα.