Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 06:56
Θεσσαλία

«Φίλαθλος» έβγαλε μαχαίρι σε ερασιτεχνικό αγώνα ποδοσφαίρου στη Λάρισα!






Απίστευτα πράγματα έλαβαν χώρα το μεσημέρι της Κυριακής στο Μαυροβούνι, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λάρισα, στο πλαίσιο αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ της τοπικής ομάδας και της Δόξας Υπέρειας για το πρωτάθλημα της Β’ τοπικής κατηγορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, πέντε περίπου λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα ο διαιτητής απέβαλε ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων. Λίγο μετά επικράτησε ένταση ενώ άνδρας «φίλαθλος» από την πλευρά των φιλοξενούμενων επιχείρησε – κατά αυτόπτες μάρτυρες – να μπει από την κεντρική είσοδο στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας μαχαίρι!

Ακολούθησε ένα πραγματικό αλαλούμ, ο διαιτητής διέκοψε για λίγο τον αγώνα κι ευτυχώς επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι, ενώ ειδοποιήθηκε και η αστυνομία.

Το πρωτοφανές συμβάν ωστόσο μένει ως γεγονός και προκαλεί έντονο προβληματισμό…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Ο. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το απόγευμα της Κυριακής η ομάδα του Α.Ο. Μαυροβουνίου αναφέρονται τα εξής για το περιστατικό: «Εικόνες που όχι απλά δεν τιμούν, αλλά τραυματίζουν βάναυσα το αθλητικό ιδεώδες εκτυλίχθηκαν στο γήπεδό μας το μεσημέρι της Κυριακής. Εκεί όπου ένας «φίλαθλος» της Δόξας Υπέρειας, ομάδας με την οποία αγωνίζονταν ο Α.Ο. Μαυροβουνίου, «έβγαλε μαχαίρι» και προσπάθησε να μπει στον αγωνιστικό χώρο λίγο πριν τελειώσει το παιχνίδι.

Μπροστά σε μικρά παιδιά και γυναίκες, ο άνθρωπος αυτός εάν δεν παρενέβαιναν οι ψυχραιμότεροι τόσο από τους φιλάθλους της Υπέρειας, όσο και από του Μαυροβουνίου, θα μπορούσε να είχε βλάψει ανθρώπινη ζωή!

Κι όλα αυτά, σε έναν αγώνα ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου!

Σύσσωμος ο Α.Ο. Μαυροβουνίου καταδικάζει αυτή την εκτός λογικής ενέργεια και ζητά από κάθε υγιή φίλαθλο να απομονώσει κάθε σταγονίδιο βίας και χουλιγκανισμού από τα γήπεδα όπου αθλούνται τα παιδιά μας και ανθίζει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Από την άλλη, το περιστατικό αυτό οφείλει να προβληματίσει τόσο την πολιτεία, αλλά και τους διοικούντες στο ποδόσφαιρο, ώστε να αναληφθούν άμεσα οι δέουσες πρωτοβουλίες που θα αποτρέψουν στο μέλλον ένα τέτοιο νοσηρό φαινόμενο.

Σε μία τόσο δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα και η κοινωνία μας, οφείλουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον ανιδιοτελή, ερασιτεχνικό αθλητισμό, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε οι χώροι άθλησης να αποτελούν πνεύμονες ζωής και όχι χώροι τέλεσης εγκληματικών πράξεων.»

Πηγή: onlarissa.gr