Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 10:42
Θεσσαλία

Φάρσαλα: Γιγάντια σημαία σε λόφο






Μία τεράστια ελληνική σημαία 200 τ.μ. τοποθέτησαν στο λόφο Σούρλα στα Φάρσαλα 40 νεαροί της περιοχής Φαρσάλων, που δεν ανήκουν σε κομματικές παρατάξεις, προκειμένου να εμψυχώσουν το πατριωτικό συναίσθημα των συμπολιτών τους.

Η ενέργειά τους αυτή, όπως δήλωσαν στα ΜΜΕ, έγινε για να προβάλουν το εθνικό μας σύμβολο. Ως γνωστόν, ο λόφος Σούρλα είναι ο πετρώδης βραχώδης λόφος, ανατολικά των Φαρσάλων. Η λέξη είναι αραβική και σημαίνει “μυτερή κορυφή” αλλά και “ρύγχος γουρουνιού”.

Όπως επισημάνθηκε από τους νεαρούς που τοποθέτησαν την ελληνική σημαία στον λόφο Σούρλα: “Η αγάπη και ο σεβασμός προς τη σημαία μας, σημαίνει ότι υπάρχει αγάπη και σεβασμός προς το έθνος μας, το κράτος μας που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και το μέγιστο είναι η αμφισβήτηση των συνόρων του.

Η σημαία συντελεί στην ενίσχυση της εθνικής ομοψυχίας, της ομόνοιας.

Η σημαίας μάς θυμίζει την κοινή καταγωγή, την κοινή πολιτιστική εξέλιξη, τα κοινά ιδανικά, τους κοινούς ιστορικούς αγώνες, τη γλώσσα, τη θρησκεία, την κοινή συνείδηση. Έτσι η σημαία μάς θυμίζει τα καθήκοντά μας προς την πατρίδα μας”.

 

 

Πηγή: Ελευθερία