Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 11:10
Κόσμος

Τύφλα στο μεθύσι ή άρρωστος ο Γιούνκερ στο ΝΑΤΟ; Σόκαρε το βίντεο που τρεκλίζει [βίντεο]






Η εικόνα του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ να τρεκλίζει προχθές το βράδυ, στη μίνι δεξίωση για τους ηγέτες του ΝΑΤΟ, κάνει από χθες τον γύρο του Διαδικτύου.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, εκπρόσωπος ενός από τους πυλώνες της ΕΕ, εμφανώς δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του, τρέκλιζε, ενώ την ίδια ώρα φαινόταν εύθυμος, αγκάλιαζε και φιλούσε σταυρωτά καθέναν από τους ηγέτες που τον πλησίαζαν για να τον χαιρετήσουν και έκπληκτοι διαπίστωναν ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του.

Πρωθυπουργοί, πρόεδροι και άλλοι αξιωματούχοι, όπως ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Αντόνιο Κόστα αλλά και ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, αναγκάστηκαν για πολλή ώρα να αποτελέσουν τα στηρίγματα του προέδρου της Κομισιόν. Τον βοήθησαν να σταθεί όρθιος για να απολαύσει το θέαμα με μια… ιπτάμενη χορεύτρια, τον βοήθησαν και στη συνέχεια να μπορέσει να κάνει κάποια βήματα. Τον βοήθησαν, ακόμη, οι πρόεδροι της Φινλανδίας και της Ουκρανίας, αλλά και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.

Το θέαμα ήταν πραγματικά σοκαριστικό. Όχι μόνο για όσους είδαν το βίντεο, αλλά η απορία και το άγχος ήταν ζωγραφισμένο και στα πρόσωπα όλων όσοι έσπευσαν να βοηθήσουν τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η επίσημη δικαιολογία για το συμβάν ήταν ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν πάσχει από χρόνια ισχιαλγία που μερικές φορές επηρεάζει τις κινήσεις του. Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ήταν από το πρωί, επομένως αργά το βράδυ με την κούραση και την ορθοστασία υπήρξε αστάθεια στο βάδισμά του αλλά και στην ισορροπία του. Μάλιστα, μια φωτογραφία τον δείχνει να αποχωρεί με καροτσάκι από τη Σύνοδο, στη συνέχεια.

Και ενώ το γραφείο του δεν θέλησε να μπει σε περαιτέρω λεπτομέρειες για την κατάσταση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας ότι οτιδήποτε άλλο εμπίπτει στη σφαίρα των προσωπικών δεδομένων, ένας δεξιός Γερμανός πολιτικός ο οποίος και τουίταρε το βίντεο με τον πρόεδρο της Κομισιόν, ο Μάρτιν Ρέχαρντ, είπε ότι ο Γιούνκερ απλά ήταν πολύ μεθυσμένος για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του.

Οι φήμες για τα περί αλκοολισμού του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είναι τόσο παλιές, όσο και τα χρόνια που ασχολείται με τα κοινά, όχι μόνο της ΕΕ αλλά και του Λουξεμβούργου.

Πριν από περίπου έναν χρόνο, είχε επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό στη σύνοδο της Γενεύης για το Κυπριακό. Η βρετανική Sun έγραφε τον Μάιο του 2017: «Ο κ. Γιούνκερ προκάλεσε σάλο κατά τη διάρκεια της Συνόδου με την εριστική συμπεριφορά του εξαιτίας του ποτού. Περιελάβανε συγκρούσεις με ανθρώπους και έπιπλα και ήταν πολύ οικείος με νεαρούς βοηθούς», αναφέρει το ρεπορτάζ.

«Ηταν ξεκάθαρο πως ο Γιούνκερ ήταν πολύ “αναζωογονημένος”. Σκόνταφτε σε πράγματα που ήταν τριγύρω και πήγαινε σε νεαρά μέλη του προσωπικού για συζητήσεις. Ήταν παράξενη συμπεριφορά και λίγο ντροπιαστική για όλους», υποστήριζε τότε διπλωματική πηγή.

Ο ίδιος, σε μια συνέντευξή του το 2016, είχε αρνηθεί τις φήμες περί αλκοολισμού, την ώρα που όσο μιλούσε στον δημοσιογράφο της Liberation ήπιε τέσσερα ποτήρια σαμπάνιας.

«Πιστεύετε ότι ακόμη είμαι στη θέση μου ενώ πίνω κονιάκ για πρωινό; Ειλικρινά με δυσαρεστούν αυτές οι φήμες, που κάνουν ακόμη και τη γυναίκα μου να αναρωτιέται μήπως της λέω ψέματα, καθώς στο σπίτι δεν πίνω καθόλου», είχε πει.

Μάλιστα, τότε είχε αναφερθεί και στα προβλήματα αστάθειας που αντιμετωπίζει: «Εχω ένα πρόβλημα ισορροπίας με το αριστερό μου πόδι, το οποίο απαιτεί να κρατιέμαι από την κουπαστή όταν κατεβαίνω τις σκάλες. Αυτό το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν είχα ένα σοβαρό τροχαίο το 1989. Εμεινε τρεις εβδομάδες σε κώμα και έξι μήνες στο αναπηρικό καροτσάκι».

Μια πηγή κοντά στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στην Daily Mirror, εξήγησε: «Ο πρόεδρος Γιούνκερ έχει πει πολλές φορές ότι από καιρό σε καιρό αντιμετωπίζει ένα στατικό πρόβλημα το οποίο τον δυσκολεύει στο περπάτημα. Αυτό συνέβη και χθες (σ.σ.: προχθές) βράδυ. Ηταν από το πρωί στη Σύνοδο, με φουλ πρόγραμμα. Δεν είναι σωστό να σχολιάζουμε προβλήματα υγείας δημοσίως».

Το Twitter, πάντως, οργίασε:

  • Αν ο Γιουνκερ είναι αλκοολικός δεν πρέπει να τον κοροϊδεύουμε για αυτό. Ο αλκοολισμός είναι ασθένεια. Το θέμα είναι ο θεσμικός του ρόλος.
  • Δεν καταλαβαίνω προς τι ο αλαλαγμός που ο Γιούνκερ τα τσούζει. Κι ο Τσόρτσιλ μπέκρας ήταν αλλά αρχηγόπουλο.
  • Πρέπει να έχει ρίξει επικές σουρες ο Γιουνκερ
  • Προσοχή στο αλκοόλ τώρα το καλοκαίρι,προκαλεί ισχιαλγίες   #γιουνκερ
  • Ό, τι κι αν συμβαίνει με τον Γιούνκερ, οι πολίτες της ΕΕ πρέπει να το γνωρίζουν.
  • ο σύντροφος γιούνκερ θα ήταν σίγουρα μια πολύ καλή παρέα….ειδικά αν κερνάει.
  • Υπάρχει και η λύση να στείλεις τον Γιούνκερ σπίτι του να μπεκροπίνει και να αναλάβει τα ηνία νηφάλιος.
  • Ξυπναω και μου χε στειλει 4 το πρωι μεθυσμενο μνμ ο γιουνκερ pou eisau ekxw ti kaneia???
  • Παθαίνει συχνά κρίσεις ισχυαλγίας σχολίασαν τα ξένα ΜΜΕ για τον Γιούνκερ,εμ τόσες φορές που σκύβει να πιάσει το μπουκάλι, λογικό το βρίσκω ΝΑΤΟ
  • Στο βίντεο από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Ζάεφ πρωταγωνιστεί στη διάσωση από κατάρρευση του παραπαίοντα Γιουνκέρ. Μου θύμισε λίγο τους γαμπρούς που πάνε 1η φορά στα πεθερικά και θέλουν να κάνουν καλή εντύπωση.
Πηγή: iefimerida.gr