Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 05:36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας προς Τουρκία: Δεν απειλούμε αλλά δεν φοβόμαστε και κανέναν






Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης.

«Δεν απειλούμε κανέναν αλλά δεν φοβόμαστε και κανέναν» είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Καλούμε τους γείτονές μας να αφήσουν την αδιέξοδη ρητορική κλιάκωση γιατί δεν οδηγεί πουθενά».

 Λίγες ώρες αφού ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν «τρελό» και προέβλεψε ότι η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης μπορεί να κρατήσει ακόμη και… 15 χρόνια, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στην τουρκική πλευρά λέγοντας: «Ας προχωρήσουν το γρηγορότερο δυνατό σε μια κίνηση καλής θέλησης με την επιστροφή των δύο στρατιωτικών».

«Όπως εμείς στο παρελθόν» συνέχισε ο κ. Τσίπρας «επιστρέψαμε Τούρκους που κάνοντας περιπολία πέρασαν στα ελληνικά σύνορα, έτσι περιμένουμε να επιστρέψουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί».

«Είναι μια κίνηση την οποία την περιμένουμε, θα κάνουμε υπομονή, δεν είμαστε εμείς που ρίχνουμε λάδι στη φωτιά» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός ολοκληρώνοντας την αναφορά του στις ελληνοτουρκικές σχέσεις