Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 05:32
Ελλάδα

Τρόικα: Ούτε στο Eurogroup της Δευτέρας τα 2 δισ. €






Το Eurogroup της Δευτέρας δεν θα αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης, παραπέμποντας το ζήτημα σε κάποιο Εuro Working Group αργότερα, λένε πηγές της Κομισιόν.

Νωρίτερα από το βήμα της καθημερινής ενημέρωσης των συντακτών η Άνικα Μπράιντχαρτ, εκπρόσωπος της Κομισιόν, είχε δηλώσει πως το Eurogroup θα είναι άλλη μία ευκαιρία για μία αποτίμηση της κατάστασης.

Πηγές της Κομισιόν λένε ότι αυτό που προέχει είναι να κάνουμε μία σοβαρή συζήτηση για την εφαρμογή των νομοθετημάτων από τη μία και να κλείσουμε τα ανοικτά θέματα από την άλλη.

Πηγή της Κομισιόν επιβεβαίωνε ότι σήμερα ελήφθη η νέα πρόταση της ελληνικής πλευράς, την οποία θα μελετά η τρόικα όλο το σαββατοκύριακο.

«Θα ωφεληθούμε όλοι περισσότερο αν δείξουμε κάτι στέρεο στα κράτη – μέλη. Το ΕWG μπορεί να αποφασίσει για τη δόση πιο μετά. Μόνο του. Για σήμερα το βράδυ δεν είχε προγραμματιστεί, πάντως, ΕWG», ανέφερε χαρακτηριστικά η πηγή.

Κομισιόν: Ζητεί νέα μέτρα 2 δισ. ευρώ

Κάθε μέρα σημειώνεται πρόοδος, ανέφερε νωρίτερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν, ερωτηθείσα σχετικά με τον στόχο για δυνητική εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. στο Εurogroup τη Δευτέρα.

Σημείωσε δε, πως γίνονται συνεχώς επαφές σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο, με στόχο να κλείσουν όλα τα ανοιχτά θέματα.

Από την πλευρά του, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, κληθείς να σχολιάσει πιθανή τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Γιούνκερ για το θέμα, δήλωσε:

«Ο πρόεδρος έχει το συνήθειο να είναι όλη τη μέρα στο τηλέφωνο, αλλά δεν ενημερώνει πάντα για τις επαφές του».

Σε σχέση με το πιθανολογούμενο Εuro Working Group απόψε, οι εκπρόσωποι της Κομισιόν δήλωσαν πως δεν γνωρίζουν τίποτα και δεν ανακοινώνουν συναντήσεις που φιλοξενούν άλλοι δανειστές.