Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 11:10
volosday.gr@gmail.com
Ελλάδα

Τριτοκοσμικές εικόνες από το γήπεδο του χόκεϊ όπου μεταφέρουν τους μετανάστες (photos)






Μπορεί το γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό να μην είναι ακόμη έτοιμο για να υποδεχθεί τους μετανάστες που απομακρύνθηκαν σήμερα από το γήπεδο Τάε Κβον Ντο του Παλαιού Φαλήρου, ωστόσο, ήδη μεταφέρονται εκεί οι πρώτοι μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε η διαδικασία της μεταφοράς των μεταναστών και των προσφύγων η οποία και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο. Ωστόσο, δίνεται προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού οι οποίες και μεταφέρονται σε ένα τμήμα του γηπέδου του Χόκεϊ, το οποίο ετοιμάστηκε εσπευσμένα για να τους υποδεχτεί.

Όπως, όμως, φαίνεται και από τις παρακάτω φωτογραφίες του protothema.gr, η κατάσταση που επικρατεί -μέχρι στιγμής- στο γήπεδο στο Ελληνικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί χαοτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη βρίσκονται στον χώρο αντικείμενα, ρούχα και σκουπίδια που άφησαν πίσω τους μετανάστες που είχαν φιλοξενηθεί στο παρελθόν εκεί. Μάλιστα, πηγές που μίλησαν νωρίτερα στο protothema.gr, τα σκουπίδια στο  γήπεδο χόκεϊ έχουν τέτοιο όγκο που είναι αδύνατο να ανοίξουν ακόμη και οι πόρτες!

Χθες, οι δήμαρχοι Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου μετά τη συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, είπαν πως ο χώρος στο γήπεδο χόκεϊ θα είναι έτοιμος την Πέμπτη ή την Παρασκευή. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν γίνει οι κατάλληλες ετοιμασίες, ξεκίνησε ήδη από το μεσημέρι της Τετάρτης η απομάκρυνση των προσφύγων από το Τάε Κβον Ντο.

Δείτε τις φωτογραφίες του protothema.gr