Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 14:28
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το χρονικό της τραγωδίας στην Κρήτη: Από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο θάνατος του βρέφους






Μάχη έδωσαν οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ για να κρατήσουν στη ζωή το 6 μηνών βρέφος που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον 52χρονο πατέρα του στην Κρήτη.

Τελικά το βρέφος άφησε την τελευταία του πνοή από βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπως αναφέρει το πόρισμα του ιατροδικαστή. Στο μεταξύ, ο 52χρονος πατέρας του μωρού από τη Σητεία εμφανίστηκε χθες ενώπιον του εισαγγελέα με σκυμμένο το κεφάλι και χωρίς να μπορεί να αρθρώσει ούτε μία λέξη, και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα στον ανακριτή Λασιθίου.

Από την πλευρά το ο εισαγγελέας του άσκησε ποινικές διώξεις για ενδοοικογενειακή βία αλλά και για πρόκληση θανατηφόρας βλάβης, ενώ οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε ο μοιραίος καυγάς ανάμεσα στο ζευγάρι, ο οποίος τελικά οδήγησε και στον θάνατο του μωρού, δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί.
Όσον αφορά στην 30χρονη μητέρα του παιδιού η οποία κατάγεται από την Σκόπη Σητείας, πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και παραμένει στο ΠΑΓΝΗ όπου της παρέχεται ψυχιατρική στήριξη.

Πώς συνέβη η τραγωδία
Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες που μεταφέρει το cretapost, όλα ξεκίνησαν προχθές το βράδυ όταν ο 52χρονος άνδρας – υπάλληλος του δήμου Σητείας – επέστρεψε στο σπίτι του μετά από μία εκδήλωση κατά την οποία, όπως λένε οι μαρτυρίες, είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ.

To σπίτι του ζευγαριούΟ 52χρονος κατά την επιστροφή του στο σπίτι βρήκε την 30χρονη σύζυγό του και το 6 μηνών αγοράκι του και – για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους – άρχισε να λογομαχεί μαζί της.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν και ο θερμόαιμος σύζυγος χτύπησε την 30χρονη – που κρατούσε στην αγκαλιά της το 6 μηνών βρέφος – με αποτέλεσμα το άτυχο αγοράκι να πέσει και να τραυματιστεί σοβαρά.

Ο 52χρονοςΟ καβγάς σταμάτησε και αμέσως οι γονείς πήραν το παιδί και το μετέφεραν στο νοσοκομείο της Σητείας, όπου λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο ΠΑΓΝΗ.

Οι γιατροί του νοσοκομείου κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή το άτυχο μωράκι.

Το αγοράκι υπέκυψε τελικά στα τραύματα του λίγο μετά τις 6 το πρωί της Πέμπτης, καθώς έφερε κατάγματα στη σπονδυλική στήλη και ακατάσχετη εγκεφαλική αιμορραγία.

Η μητέρα μαζί με το μωρό, στις γιορτέςΑξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο 52χρονος κατά τη διάρκεια του καβγά πέταξε το κινητό του στη σύζυγό του με αποτέλεσμα αυτό να χτυπήσει στο κεφάλι το άτυχο βρέφος.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή
Ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή στο βρέφος αναφέρει ότι ο θάνατός του προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Πιο συγκεκριμένα το πόρισμα αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σήμερα, ημέρα Πέμπτη 19/01/2017, διεκομίσθη στο ΠαΓΝΗ βρέφος, άρρεν, 5,5 μηνών από το Νοσοκομείο της Σητείας.
Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του Νοσοκομείου Σητείας με τη ΜΕΘ Παίδων του ΠαΓΝΗ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 18/01/2017 στις 22:00.
Το βρέφος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠαΓΝΗ στις 01:00 π.μ, όπου και επαναδιασωληνώθηκε στη ΜΕΘ Παίδων. Πραγματοποιήθηκαν άμεσα απεικονιστικές εξετάσεις και ολόσωμη αξονική τομογραφία, ενώ εισήχθη στο χειρουργείο στις 4:00 π.μ.
Στις 5:15 π.μ το βρέφος υπέστη ανακοπή. Έγινε προσπάθεια ανάταξης με φαρμακευτική αγωγή, με εξωτερική απινίδωση, με αερισμό. Στις 6:35 π.μ το παιδί κατέληξε.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Ιατροδικαστή, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ εκκρεμούν οι τοξικολογικές, ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές αναλύσεις προκειμένου να εκδοθεί το πλήρες πόρισμα.
Επίσης, εξετάστηκαν από τον Ιατροδικαστή και οι δυο γονείς.
Σημειώνουμε τέλος, ότι όλες οι Υπηρεσίες του Νοσοκομείου ανταποκρίθηκαν άμεσα στην αντιμετώπιση του περιστατικού.»

Συγκλονιστικές ήταν και οι δηλώσεις του διοικητή του νοσοκομείου της Σητείας Μανόλη Μιχελάκη, ο οποίος μιλώντας στο cretapost για τις πρώτες ώρες μετά την πρωτοφανή τραγωδία, τόνισε ότι το μωράκι όταν έφτασε στο νοσοκομείο δεν αντιδρούσε στα εξωτερικά ερεθίσματα.

«Το βρέφος ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, χωρίς καμία αντίδραση σ’ ερεθίσματα,. Έγινε άμεση χειρουργική και παιδιατρική εκτίμηση από τους εφημερεύοντες γιατρούς του νοσοκομείου μας, διασωληνώθηκε, σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, συνοδεία παιδιάτρου και αναισθησιολόγου στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.

Απαρηγόρητη η γιαγιά του βρέφους
Το cretapost., πήγε στο χωριό της 30χρονης μητέρας και συνάντησε τη γιαγιά του βρέφους η οποία δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί. «Δεν ξέρω, δεν ήμουν εκεί, δεν ξέρω τίποτε» επαναλάμβανε συνέχεια η γιαγιά του άτυχου βρέφους ενώ αναρωτιόταν τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η γιαγιά δεν είχε πολλές σχέσεις με την οικογένεια της κόρης της και δεν παραβρέθηκε στο μαιευτήριο όταν εκείνη γέννησε. «Δεν με άφησαν να πάω γιατί δεν είχε σαραντήσει ακόμα το παιδί», είπε συγκεκριμένα.

Όπως σημείωσε μιλώντας στο κρητικό Μέσο, δεν γνώριζε πολύ καλά τον άνδρα της κόρης της ο οποίος ήταν ξαναπαντρεμένος με μία συγχωριανή.

Οι μαρτυρίες για το ζευγάρι
Στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι της Σκοπής – που μιλούν στο cretapost – κάνουν λόγο για μία κλειστή οικογένεια με την 30χρονη μητέρα να μην είχε δώσει ποτέ δικαιώματα σε κανέναν.

Παράλληλα αναφέρουν πως ο 52χρονος, υπάλληλος του δήμου Σητείας στον τομέα του Πρασίνου, ήταν ξαναπαντρεμένος ενώ τον χαρακτηρίζουν ως έναν βίαιο άνθρωπο.

ύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο 52χρονος δεν είχε καταγωγή από την Κρήτη αλλά αρκετά χρόνια πριν κατέβηκε στο νησί και παντρεύτηκε.

Λίγο καιρό αργότερα χώρισε και παντρεύτηκε με την 30χρονη γυναίκα.

«Με την 30χρονη ήταν παντρεμένος ένα χρόνο περίπου και είχαν ένα μικρό παιδί, αγοράκι 6 μηνών. Εμείς μάθαμε το τραγικό αυτό γεγονός σήμερα από την μητέρα της 30χρονης που μας είπε ότι η κόρη της μάλωσε με τον άντρα της και πάνω στον καυγά χτυπήθηκε το παιδί και σκοτώθηκε», επεσήμανε κάτοικος της περιοχής.

Την ίδια ώρα συγγενείς της 30χρονης λένε πως οι καυγάδες ανάμεσα στο ζευγάρι ήταν συχνοί ενώ είχαν ακούσει ότι ο 52χρονος ήταν βίαιος και με την πρώτη του γυναίκα χωρίς όμως να το πιστέψουν.

«Ήταν βίαιος άνθρωπος ωστόσο κανένας δεν πίστευε ότι θα υπήρχε αυτή η κατάληξη. Ωστόσο είχε και μία αδυναμία στο ποτό. Ως οικογένεια ήταν κλειστοί και η 30χρονη δεν είχε δώσει ποτέ αφορμή για σχόλια», επεσήμανε κάτοικος της περιοχής.

Από την άλλη, σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων του ζευγαριού, «ο 52χρονος είχε μεγάλη αδυναμία στον γιο του. Όλα αυτά που ακούγονται ότι είχε αδυναμία στο ποτό δεν μπορούν να ισχύουν καθώς είχε πρόβλημα υγείας, συγκεκριμένα καρδιάς, κι έπαιρνε αγωγή».

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr με πληροφορίες από cretapost.gr