Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 18:10
Τοπικά

Το χιόνι έφθασε και στο Βόλο – Τσουχτερό κρύο και σήμερα






Συνεχίζεται από χθες το βράδυ η χιονόπτωση στο Πήλιο, αλλά ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχουν παρατηρηθεί σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά χιονόπτωση σημειώνεται σε όλο τον ορεινό όγκο του Πηλίου, από Ζαγορά προς Χάνια μέχρι και τον Περιφερειακό του Βόλου. Ωστόσο, όλοι οι δρόμοι είναι ανοικτοί, όμως όσοι κινηθούν στον ορεινό όγκο, χρειάζονται οπωσδήποτε τις αντιολισθητικές (μέσω Χανίων και όχι από Τσαγκαράδα)
Στην Όθρυ χιονίζει αλλά χωρίς προβλήματα, ενώ από Κανάλια προς Κεραμίδι υπάρχει επίσης χιονόπτωση, όπου το χιόνι στο Κεραμίδι, έφθασε τα δέκα εκατοστά.

Στο μεταξύ το χιόνι έχει φθάσει μέχρι τις βόρειες συνοικίες του Βόλου (φωτογραφίες από Αλλη Μεριά και Κουκουράβα) ενώ μέσα στην πόλη πέφτει χιονόνερο. Στην Κοκουράβα η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου έριξε αλάτι στους δρόμους, ενώ δεν χρειάστηκε προς το παρόν παρέμβαση σε Άλλη Μεριά και Νέα Αγχίαλο.

%cf%87%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%b11

Δρομολόγια
Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, δεν ταξιδεύουν όπως και χθες άλλωστε, λόγω των δυνατών ανέμων, το πλοίο και το υδροπτέρυγο, ενώ για νεότερες πληροφορίες, όσοι επιθυμούν, μπορούν να επικοινωνούν με το 24213-53800.
Από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, όπως έγινε γνωστό, δεν πραγματοποιήθηκαν δρομολόγια για Πορταριά, Μακρινίτσα, Δράκεια, Άγιο Λαυρέντιο, Πινακάτες, Άγιο Γεώργιο). Κανονικά πραγματοποιήθηκαν από τον κάτω κλάδο τα δρομολόγια προς Άγιο Βλάσιο, Βυζίτσα, Μηλιές, Ζαγορά, αλλά και προς την Όθρυ.

Σχολεία

Κλειστά σχολεία

Με αποφάσεις δημάρχων κλειστά θα μείνουν σήμερα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία: 2ο και 3ο νηπιαγωγείο Ιωλκού,το Δημοτικό Κεραμιδίου, το Δημοτικό και νηπιαγωγείο στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, το Δημοτικό και το νηπιαγωγείο Πορταριάς,το  Δημοτικό και το νηπιαγωγείο Ιωλκού, το Δημοτικό σχολείο στη Δράκεια, το νηπιαγωγείο Αγ. Λαυρεντίου, το Δημοτικό και το νηπιαγωγείο στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου,το Δημοτικό και το νηπιαγωγείο Ανάβρας, το Δημοτικό και το νηπιαγωγείο Μηλεών,  το Δημοτικό και νηπιαγωγείο Καναλίων,  και το Δημοτικό Βρύναινας.

Επίσης κλειστά θα μείνουν τα Γυμνάσια και Λύκεια: το Γυμνάσιο και το Λύκειο Καναλίων, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Τσαγκαράδας, το Γυμνάσιο Μηλεών, το Γυμνάσιο και το Λύκειο  Ζαγοράς και το Γυμνάσιο Ιωλκού.

Η πρόγνωση για σήμερα

%cf%87%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%b13

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για σήμερα, Τετάρτη, προβλέπονται τσουχτερό κρύο και διαστήματα με βροχές μέχρι τις απογευματινές ώρες στο Βόλο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί και το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς.

Αναλυτικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 05 βαθμούς Κελσίου, οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί με ένταση 3 μποφόρ και το ποσοστό της υγρασίας θα φτάσει τις νυχτερινές και τις πρώτες πρωινές στο 93%, τις πρωινές στο 93%, τις μεσημεριανές στο 64% και τις βραδινές στο 86%.