Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 15:28
Παρασκήνια

Το φιάσκο του Koriopolis και της προφυλάκισης Μπέου






Ένα χρόνο περίπoυ έμεινε στη φυλακή ο Αχιλλέας Μπέος για την υπόθεση Koriopolis.

Με πολλές φωνές διαμαρτυρίας από τον ίδιο, τους δικηγόρους του και την πλειοψηφία του νομικού κόσμου, οι οποίοι αμφισβητούσαν τη νομιμότητα, αλλά και τη γνησιότητα της καταγραφής των μαγνητοφωνημένων συνομιλιών.

Και χθες το Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δέχθηκε την πρόταση της εισαγγελέως να μη ληφθούν καθόλου υπόψιν οι περισσότερες από τις συνομιλίες πάνω στις οποίες στηρίχθηκε η προφυλάκιση ενός ανθρώπου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ανατρέπεται το κατηγορητήριο για τους 84 κατηγορούμενους και η υπόθεση οδηγείται σε ναυάγιο.

Κι ερωτώ: Πώς η ελληνικη Πολιτεία και η δικαιοσύνη θα αποκαταστήσουν τον Μπέο που τον έβαλαν “μέσα” χωρίς τα σωστά αποδεικτικά στοιχεία;

Το τι έκανε ο Μπέος κι αν είναι ένοχος το ξέρει ο ίδιος.

Εγώ ασχολούμαι με την ουσία και την προφυλάκιση που αποδείχθηκε φιάσκο.

Μιλάω για το χθες και το σήμερα. Όχι το αύριο και πιθανές άλλες υποθέσεις.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο τέως παράγοντας προφυλακίστηκε άδικα και τέθηκε σε αργία από δήμαρχος Βόλου.

Με το δίκιο του θα ζητήσει να αποκατασταθεί το όνομά του ως οικογενειάρχης, επιχειρηματίας και εκλεγμένος δήμαρχος σε μία απο τις ωραιότερες πόλεις της χώρας.

Δεν μπορώ να ξέρω τι σκέφτεται να κάνει και πόσο μακριά θα το πάει… Είναι αυστηρά προσωπικό του θέμα.

Για εμένα μεγαλύτερη αξία έχει το ηθικό κομμάτι και μπορώ να καταλάβω έναν δήμαρχο να “λερώνεται” στην ίδια του την πόλη και στην κοινωνία γενικότερα.

Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πόσο σοβαρό είναι το θέμα. Όχι μόνο γιατί μπήκε φυλακή ο Μπέος, αλλά επειδή ένα ολόκληρο σύστημα συνωμότησε εναντίον του για να δείξει στον ελληνικό λαό ότι δήθεν υπάρχει κράτος και ανά πάσα στιγμή μπορεί να τιμωρήσει τους παράνομους.

Διότι, για να τα λέμε όλα, ο Μπέος υπήρξε στόχος της τότε πολιτικής κατάστασης που την εξυπηρετούσε να βάλει ένα τέτοιο πρόσωπο στη φυλακή.

Είχε δώσει πολλά δικαιώματα ο Μπέος, υπέπεσε σε πολλά προσωπικά λάθη λόγω του παρορμητικού χαρακτήρα του και ήταν το εύκολο θύμα…

Ο Μπέος και ο κάθε Μπέος να τιμωρηθεί παραδειγματικά αν το αξίζει και όλα τα στοιχεία σε βάρος του είναι δεμένα κι αξιόπιστα. Όχι να γίνεται τηλεοπτικό σώου για τα μάτια του κόσμου.

Κανένας δεν θα ήθελε να είναι στη θέση του…

από το filathlos.gr