Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 18:59
Τοπικά

Το πρώτο βήμα για διάσωση της ΔΕΥΑΜΒ – Χυδαία και εμετική συμπεριφορά συμβούλων της αντιπολίτευσης – Τραμπούκοι στο ακροατήριο






Δεν έχει τέλος ο κατήφορος δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, που επιδιδόμενοι σε ένα όργιο λαϊκισμού, προκλήσεων και υπεκφυγών προσπαθούν να αποφύγουν να τεθούν αντιμέτωποι με τα μείζονα προβλήματα της κοινωνίας και της πόλης, που ζητούν άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις. Χαρακτηριστική και η σημερινή συνεδρίαση όπου αποχώρησαν, κατά τα ειωθότα, με την συμπεριφορά χυδαίου όχλου, για να μην ψηφίσουν τα προληπτικά μέτρα που εισηγείται η Δημοτική Αρχή για τη διάσωση της ΔΕΥΑΜΒ!

Στον αντίποδα η Δημοτική Αρχή του Αχιλλέα Μπέου, που κόντρα στην πολιτική χυδαιότητα που αποπνέουν τύποι σαν το Γαργάλα, τον Κανελλή, τον Κλημόπουλο και την Κοκκινάκη, και την υποκρισία άλλων, όπως η Οικονόμου και ο Πατσιαντάς, δίνει τη μάχη να περισώσει την περιουσία του Βολιώτικου λαού που, την ώρα μάλιστα που παρακμιακοί τύποι συντονισμένοι από ένα χρόνια οικο – ψυχοπαθή, που δεκαετίες δηλητηριάζει το κοινωνικό κλίμα, καθυβρίζουν και την λοιδορούν.

Έτσι σήμερα με τις ψήφους της πλειοψηφίας, της παράταξης «Δύναμη Βόλου», και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Χαυτούρα, εγκρίθηκε η ανάθεση σε δικηγορική εταιρεία της διερεύνησης λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ. Οι παρατάξεις των «Δρόμων Συνεργασίας» και «Επιλογή Ευθύνης» ψήφισαν αρνητικά επικαλούμενες, εμφανώς υποκριτικά, το τι προβλέπει ο κώδικας για τέτοια θέματα! Το συντριπτικό τους.. επιχείρημα στην πρόταση της Δημοιτκής Αρχής ήταν ότι πρέπει να συζητώνται στην οικονομική επιτροπή και ότι η νομική υπηρεσία του δήμου θα μπορούσε να κάνει τη διερεύνηση, χωρίς όμως να πάρουν καθαρή θέση αν επιθυμούν την λύση και εκκαθάριση της επιχείρησης. Από την πλευρά της η ΛΑΣ και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής κίνησης «Μαζί για το Βόλο», δεν το ψήφισαν, τασσόμενοι κατά της λύσης και εκκαθάρισης της επιχείρησης.

Τι εισηγήθηκε ο δήμαρχος

Στη σημερινή συνεδρίαση ο δήμαρχος Βόλου τόνισε κατηγορηματικά ότι η δημοτική αρχή δεν επιθυμεί την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, και ότι η πρόταση να διερευνηθεί η λύση και εκκαθάρισή της θα πρέπει να διερευνηθεί από ειδικούς ενώ σύντομα θα δημοσιοποιήσει οικονομοτεχνική μελέτη για τη βιωσιμότητά της που εκπονεί ιδιωτική εταιρεία. Επανέλαβε τα περί άδικων διεκδικήσεων της ΕΡΓΗΛ αλλά και κάποιων οικονομικών διεκδικήσεων των εργαζομένων και υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή επιθυμεί να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει όλα τα θέματα χωρίς να περιμένει τις όποιες δικαστικές αποφάσεις.

Οι αντιπολιτεύσεις

Τόσο ο Μ. Πατσιαντάς, επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» όσο και η Νατάσσα Οικονόμου επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», υποστήριξαν ότι τέτοια θέματα τα χειρίζεται η Οικονομική Επιτροπή και ότι οι νομικοί του δήμου που έχουν χειριστεί πλειάδα λύσεων και εκκαθαρίσεων επιχειρήσεων θα μπορούσαν να δώσουν τις απαντήσεις που απαιτούνται για να ληφθεί απόφαση για τη λύση της επιχείρησης. Αυτό που είναι απαραίτητο τόνισε, είναι μία οικονομοτεχνική μελέτη.

Ο Μιχ. Μιτζικός της «Δύναμης Βόλου» τάχθηκε υπέρ της πρότασης της δημοτικής αρχής και ζήτησε η όποια εταιρεία το αναλάβει να δώσει σύντομα απαντήσεις, καθώς  στις 6 Ιουνίου 2018 συζητούνται τα ασφαλιστικά μέτρα. Επιπλέον επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι είναι απολύτως κατοχυρωμένοι αν εκκαθαριστεί η επιχείρηση, καθώς θα έλθουν στο δήμο.

Παίρνοντας το λόγο ο Απ. Νάνος, επικεφαλής της ΛΑΣ, τόνισε ότι είναι απαράδεκτο στην εισήγηση να εξομοιώνονται οι ληστρικές απαιτήσεις της ΕΡΓΗΛ με αυτές των εργαζομένων που έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια και επισήμανε ότι στην ουσία η δημοτική αρχή θέλει να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΥΑΜΒ. Αυτό είπε είναι το διακύβευμα και όχι αν το θέμα θα έπρεπε να συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων κ.κ. Κώστα Γαργάλα, Ιάσωνα Αποστολάκη και Φωτεινής Κοκκινάκη, οι οποίοι τάχθηκαν ανοιχτά κατά της λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ, υποστηρίζοντας ότι η εισήγηση της δημοτικής αρχής για το θέμα, περιείχε πολλά ψεύδη και ανακρίβειες.

Αντιπαραθέσεις σε υψηλούς τόνους

Στη διάρκεια της συνεδρίασης εκδηλώθηκε ένα γύρος αντιπαραθέσεων μεταξύ δημοτικών συμβούλων των αντιπολιτεύσεων με το δήμαρχο αλλά και συμβούλους της πλειοψηφίας, και με τηνΦωτεινή Κοκκινάκη να ζητά από τον κ. Μουλά να ζητήσει συγνώμη ο κ. Καπουρνιώτης που δήθεν (αφού ευθέως αμφισβητήθηκε η αξιοπιστία της) πρόσβαλε την κόρη της. Ακολούθησε πανδαιμόνιο με τις αντιπολιτεύσεις να αποχωρούν και πολίτες, που είχαν επιστρατευτεί από τον γνωστό οικο-φασίστα, να φωνάζουν διάφορα χυδαία και εμετικά επίθετα στο δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο.

Αφού αποχώρησαν όλοι και στην αίθουσα παρέμειναν ο κ. Νάνος της ΛΑΣ η παράταξη του κ. Μιτζικού και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, Χαυτούρας, Καλυβιώτης και Λαϊνας, ο δήμαρχος δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί και πάλι στις αντιπολιτεύσεις.

«Δεν μπαίνουν στην ουσία και τα προβλήματα της πόλης, αλλά ασχολούνται με το αν είπα ή έγραψα κάτι λάθος. Εγώ κρίνομαι για τα έργα μου και τι προσφέρουμε στην πόλη. Φέραμε μια πρόταση που θεωρήσαμε ότι έπρεπε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και πιστεύαμε ότι θα υπήρχε ομοφωνία για ένα και μοναδικό λόγο. Μπορεί να έχουμε αντίθετες απόψεις αλλά η πρόταση δεν είναι δεσμευτική. Όμως ορισμένοι επικοινωνιακά τοποθετήθηκαν για εργασιακά και για τη λύση της ΔΕΥΑΜΒ κ.α. Δεν θέλουμε ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, αλλά θα αγωνιστούμε και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τη συμφέρουσα λύση για πολίτες και όχι συγκεκριμένων συμφερόντων».

Πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης ο κ. Μουλάς ζήτησε από τον κ. Καπουρνιώτη να ζητήσει συγνώμη από την κ. Κοκκινάκη, αν την πρόσβαλε. Εκείνος αρνήθηκε ότι την πρόσβαλε, κάνοντας λόγο για παρεξήγηση, ενώ κανείς άλλος από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που ρωτήθηκαν, δεν είχε ακούσει ή δει κάτι.