Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 18:36
Αθλητικά

Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο αλλάζει «ηγέτη» – Σήμερα οι εκλογές της FIFA






Ιστορική μέρα είναι η σημερινή για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο αφού διεξάγονται οι εκλογές για την προεδρία της FIFA, με τις οποίες μπαίνει και τυπικά τέλος στην κυριαρχία 41 ετών του Σεπ Μπλάτερ.

Το σκάνδαλο που ξέσπασε και έριξε από την προεδρία τόσο τον Μπλάτερ όσο και τον Μισέλ Πλατινί από την ισχυρή θέση της UEFA, δεν έχει ξεπεραστεί στο εσωτερικό της παγκόσμιας ομοσπονδίας, με τις σημερινές εκλογές να δίνουν το σύνθημα μιας νέας εποχής.

Πέντε πρόσωπα διεκδικούν την εκλογή στον προεδρικό θώκο.Ο Σεΐχης του Μπαχρέιν Σαλμάν μπιν Εμπραχίμ Αλ Καλιφά, ο γενικός γραμματέας της UEFA Τζιάνι Ινφαντίνο, ο πρίγκιπας της Ιορδανίας Αλί μπιν Αλ Χουσεΐν, ο Τόκιο Σέξουγεϊλ και ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της FIFA Ζερόμ Σαμπάιν διεκδικούν την ψήφο διακοσίων επτά ομοσπονδιών, σε μια διαδικασία με ρεκόρ συμμετοχής.

Τα δύο μεγάλα φαβορί και αυτοί που θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους την προεδρία είναι φυσικά ο Σεΐχης του Μπαχρέιν, ο οποίος φέρεται να έχει την στήριξη από τις ομοσπονδίες της Ασίας (46) και της Αφρικής (54), αλλά και ο Τζιάνι Ινφαντίνο, τον οποίο υποστηρίζουν οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες – πλην των Άγγλων – αλλά ομοσπονδίες από τη Ν.Αφρική.