Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 04:28
Τοπικά

Το Εργατικό Κέντρο για το δυστύχημα στα πρώην «Ψυγεία» στα Λεχώνια






Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου για τον θάνατο του 45χρονου μετά από πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις των πρώην «Ψυγείων Αλεξόπουλου» στα Λεχώνια, αναφέρει:

“Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, με αφορμή τον, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, τραγικό θάνατο του 45χρονου εργάτη, ο οποίος «εκτελούσε εργασίες οξυγονοκόλλησης» στις εγκαταστάσεις των πρώην «Ψυγείων Αλεξόπουλου» στα Λεχώνια, ζητεί την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης.

Το ΕΚΒ, έχοντας εδώ και πολύ καιρό επισημάνει και προειδοποιήσει για τους κινδύνους που συνεπάγεται η εντατικοποίηση της εργασίας και η απαξίωση, χάριν του κέρδους, των ανθρώπινων ζωών, ζητεί να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε άδικα αυτή η ζωή και συγκεκριμένα εάν πληρούνταν οι όροι ασφαλούς εργασίας στον εν λόγω χώρο.

Το ΕΚΒ, που έχει αναγάγει την υπόθεση της Υγιεινής και Ασφάλειας σε υπ. αριθμόν «ένα» διεκδικητικό στόχο του και δεν δέχεται «εκπτώσεις» σε ό,τι έχει να κάνει με τις ανθρώπινες ζωές συναδέλφων, ζητεί άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις, καθώς και την απόδοση των ευθυνών σε όσους αποδειχθεί πως τις φέρουν”.