Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 04:33
Κόσμος

Το επετειακό τεύχος του Charlie Hebdo έναν χρόνο μετά το μακελειό






Κυκλοφορεί την Τετάρτη το ειδικό, επετειακό τεύχος του Charlie Hebdo, ακριβώς έναν χρόνο μετά το μακελειό στα γραφεία του, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους 12 άτομα.

Στο πρωτοσέλιδο του επετειακού τεύχους απεικονίζεται ένας γενειοφόρος άνδρας, που αντιπροσωπεύει τον Θεό, να τρέχει με ένα καλάσνικοφ. Τα χέρια του είναι βαμμένα με αίμα, ενώ στο βλέμμα του κυριαρχεί η οργή και το μίσος.

Ο τίτλος του πρωτοσέλιδου είναι εξίσου δυνατός: «Έναν χρόνο μετά: Ο δολοφόνος παραμένει ασύλληπτος».

Η ειδική έκδοση, που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη σε ένα εκατομμύριο αντίτυπα μόνο στην Γαλλία και σε δεκάδες χιλιάδες σε ολόκληρο τον κόσμο, θα συμπεριλαμβάνεται και μια συλλογή από τα καρτούν των πέντε καλλιτεχνών του που σκοτώθηκαν στην επίθεση.

Στο editorial ο Laurent Sourisseau, που ανέλαβε την διοίκηση του εβδομαδιαίου περιοδικού μετά το μακελειό, υπερασπίζεται την εκκοσμίκευση και εξαπολύει σφοδρή επίθεση στους «φανατικούς που κακοποιούνται από το Κοράνι», ενώ στρέφεται και κατά άλλων θρησκειών που επιθυμούσαν τον «θάνατο» του περιοδικού επειδή «τολμούσε να γελά με την θρησκεία».

charlie-1

Υπενθυμίζεται ότι ο Sourisseau, που είναι γνωστός με το ψευδώνυμο Riss, γλίτωσε από τον θάνατο καθώς είχε τραυματιστεί σοβαρά από την επίθεση των τρομοκρατών.

Στη Γαλλία, με αφορμή τον ένα χρόνο από το μακελειό στο Charlie Hebdo, αλλά και στο εβραϊκό σούπερ μάρκετ όπου έχασαν τη ζωή τους 17 άνθρωποι, θα διοργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ύστερα και από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.

πηγή: newpost.gr