Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 20:58
Τοπικά

Η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων τιμήθηκε σήμερα και στο Βόλο






Η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων τιμήθηκε σήμερα και στο Βόλο. Στις 8 το πρωί έγινε η επίσημη έπαρση της σημαίας στο μνημείο των ηρώων στην παραλία του Βόλου με τιμητικό απόσπασμα και μουσική. Στις 11 το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου και ακολούθως, στις 11:30 το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων, στην παραλία του Βόλου, από τις αρχές της πόλης.

Στην ομιλία του ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Βόλου, Ιωάννης Παπαναγνώστου, επεσήμανε πως «σήμερα η Ορθοδοξία εορτάζει τα Εσόδια της Υπερμάχου Στρατηγού της Υπεραγίας  Θεοτόκου. Ο ελληνικός λαός εορτάζει και τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις του. Εορτάζει και τιμά τα στρατευμένα νιάτα και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι εργαζόμενοι με υπερβάλλοντα ζήλο  και κάτω από αντίξοες συνθήκες εξασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδος μας».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ανώτατος Διοικητής «ο ευλογημένος τόπος της Μαγνησίας διαθέτει ό,τι πιο σύγχρονο, ό,τι πιο εκπαιδευμένο, ό,τι πιο ετοιμοπόλεμο έχουν να επιδείξουν σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις. Την 111 Πτέρυγα Μάχης  με τα F-16, την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών με τους άξιους πεζοναύτες μας και την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού με τα ελικόπτερα Απατσι, Σινουκ και τα θρυλικά Χιούι».

Ιδιαίτερα αναφορά έκανε ο κ. Παπαναγνώστου στην συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην κοινωνική προσφορά με τη συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών με τη μεταφορά των ασθενών και τραυματιών κατά τις αεροδιακομιδές στο προσφυγικό και οπουδήποτε αλλού απαιτηθεί.

«Στο σύχρονο και συνεχώς μεταβαλλόμενο επικίνδυνο γεωπολιτικό περιβάλλον το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί την ηχηρή απάντηση σε κάθε ξένη επιβουλή», κατέληξε.

Ακολούθως στον σύντομο χαιρετισμό της η Αντιπεριφερειάρχης των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, επεσήμανε χαρακτηριστικά: «εύχομαι η Στρατηγός Υπερμάχος η Θεομήτωρ η σκέπη όλων των στρατιωτικών δυνάμεων, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού μας να στέκει πάνω από τα στρατά μας, από τα στρατευμένα νιάτα, γιατί σήμερα η πολιτική κυρίως και γεωπολιτική κατάσταση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο μοιάζει σαν κινούμενη άμμος, οπότε περισσότερο από ποτέ μέσα στην αξιακή κρίση που βιώνουμε έχουμε ανάγκη από το Στρατό μας από τα στρατευμένα νιάτα μας και κυρίως έχουμε ανάγκη από πολιτικές που συναινούν σε μία κοινή συνισταμένη».

Υπογράμμισε επίσης ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρέπει ποτέ να απαξιώνονται, αντίθετα πρέπει να στέκουν στο βωμό τους για να έχουν ένα ισχυρό κίνητρα να στηρίζουν κοινωνικά, πολιτικά και στρατιωτικά τη χώρα μας. Εχει αποδείξει η ίδια η ιστορία ότι ο ρόλος τους είναι πολλαπλός, πολυσήμαντος, επιτελούν ακόμη και σήμερα ένα έργο αγαθοποιίας».

Ο κ. Θάνος Θεοδώρου

%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%80%ce%bb%ce%b5%cf%83-%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%bc%ce%b5%ce%b9%cf%831

Ο ασκών Καθήκοντα Δημάρχου Βόλου κ. Αθανάσιου Θεοδώρου για τον εορτασμό των ενόπλων δυνάμεων, δήωσε τα εξής:

Σήμερα, ημέρα των Εισοδίων της Θεοτόκου τιμώνται και γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Η προσφορά στην πατρίδα των Ενόπλων Δυνάμεων δεν αποτιμάται μόνο σε καιρό πολέμου αλλά και σε καιρό Ειρήνης.

Με θάρρος, υπερηφάνια και υψηλή επαγγελματικότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την εδαφική ακεραιότητα, τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά του λαού μας.

Με αισθήματα υπερηφάνειας κα σιγουριάς τους ευχαριστούμε και τους ζητούμε να παραμείνουν οι εγγυητές της πατρίδας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας μας.

Χρόνια πολλά σε όλους