Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 20:55
Παρασκήνια

Τι θα συνέβαινε αν το Μπαρτσελόνα – Παρί γινόταν στο Ελληνικό πρωτάθλημα






Από χθες το βράδυ όλη η υφήλιος παραμιλάει με την επική πρόκριση της Μπαρτσελόνα. Διότι δεν είναι μόνο ότι η παρέα του Μέσι επικράτησε με 6-1 της Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά κυρίως ότι κατάφερε να σημειώσει τρία γκολ από το 88ο έως το 95 λεπτό.

Αλήθεια όμως. Τι θα έλεγαν όλοι αυτοί που αποθεώνουν σήμερα την Μπαρτσελόνα και γενικότερα το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, σε περίπτωση που βλέπαμε μία παρόμοια εξέλιξη σε έναν αγώνα Ελληνικού πρωταθλήματος ή κυπέλλου;

Πρώτον, όλος ο κόσμος θα χαρακτήριζε το ματς στημένο, διότι προφανώς στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, οι παίκτες δεν έχουν δικαίωμα στο λάθος (όπως έγινε χθες ουκ ολίγες φορές από τους παίκτες της Παρί) και προφανώς εφόσον προβούν σε αυτό (το λάθος), οι ποδοσφαιριστές που θα το έκαναν θα ήταν το λιγότερο πιασμένοι από τους παράγοντες της ομάδας τους.

Δεύτερον, ο διαιτητής της αναμέτρησης θα ήταν στημένος, διότι τα δύο πέναλτι που έδωσε είναι το λιγότερο αμφισβητούμενα.

Τρίτον, η ΟΥΕΦΑ θα έστελνε στην ΕΠΟ σχετικό φάκελο που θα χαρακτήριζε το ματς ύποπτο.

Και τέταρτον και σημαντικότερον. Ο Αλέξης Κούγιας θα επισκεπτόταν εισαγγελείς και ανακριτές για να τους πει ότι «άκουσε στην πιάτσα ότι το ματς ήταν στημένο».

Αν κρίνουμε μάλιστα από όσα έχουν γίνει στο παρελθόν στη χώρα μας, αν το Μπαρτσελόνα – Παρί γίνοταν στην Ελλάδα, είναι πιθανό να πήγαιναν και κάποιοι στη φυλακή.