Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 08:48
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα τρία σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές για τη δολοφονία της Δώρας






Το πανελλήνιο παρακολουθεί «παγωμένο» όλες τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στο Β’ νεκροταφείο Αθηνών.

Μια υπόθεση που περιπλέχτηκε έντονα, από τη στιγμή που ο πατέρας της άτυχης Δώρας εμφανίστηκε και τόνισε ότι την ώρα της δολοφονίας έτυχε να περνά με το ταξί του για κούρσα έξω από το νεκροταφείο και είχε πελάτη έναν νεαρό.

Η σημερινή του κατάθεση στη ΓΑΔΑ μπορεί να μην «φώτισε» την υπόθεση, καθώς επανέλαβε όσα είχε πει στις δημόσιες εμφανίσεις του, αλλά το πρόσωπό του παραμένει στο κάδρο για την ΕΛ.ΑΣ.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι Αρχές η εξετάζουν τρία σενάρια, με αρκετά διευρυμένο κύκλο υπόπτων από τη στιγμή που δεν γνωρίζουν το κίνητρο της δολοφονίας.

Το πρώτο σενάριο φέρνει την ληστεία ως πιθανότερο ενδεχόμενο. Και αυτό διότι δεν έχουν βρεθεί ακόμη από τις έρευνες, η τσάντα της και το κινητό της. Αντικείμενα που είχε μαζί της. Οπότε το σενάριο της ληστείας και εν συνεχεία της δολοφονίας δείχνει να έχει τις περισσότερες πιθανότητες μέχρι τώρα.

Το δεύτερο σενάριο, κάνει λόγο για μανιακό δολοφόνο που είχε την ατυχία η Δώρα να βρεθεί στο… διάβα του, στο νεκροταφείο. Και εκεί αναφέρεται ότι αφού εξέτασε τον χώρο ο δράστης και είδε ότι δεν υπάρχει άλλος γύρω, έδρασε και την σκότωσε με 14 μαχαιριές.

Το τρίτο σενάριο, φέρνει στο κάδρο της υπόθεσης τον πατέρα της Κώστα Ζέμπερη. Στην ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν τον ρόλο, «χτενίζουν» τον κύκλο αυτών που χρωστούσε χρήματα (το αποκάλυψαν δημόσια η αδερφή και η θεία του θύματος) και ερευνο’υν όλα τα ενδεχόμενα. Ακόμη και αυτό της εκδίκησης.

Κατέθετε 4 ώρες ο πατέρας της άτυχης Δώρας – Τι είπε ο δικηγόρος του

Μια σημαντική κατάθεση για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη έχουν οι Αρχές, μετά την σημερινή του πατέρα της Δώρας στην ΓΑΔΑ.

Ο Κώστας Ζέμπερης κατέθετε για περισσότερες από 4 ώρες όσα γνωρίζει για την δολοφονία της κόρης του, ενώ «σφίγγα» ήταν ο δικηγόρος του μετά την 4ωρη κατάθεση του μιας και αρκέστηκε απλά να πει ότι ο πατέρας κατέθεσε ό,τι γνώριζε για το στυγερό έγκλημα.

Εν συνεχεία αρνήθηκε να απαντήσει για το αν η αστυνομία ζήτησε να ερευνήσει το ταξί του Κώστα Ζέμπερη , ενώ ο ίδιος πατέρας της αδικοχαμένης Δώρας Ζέμπερη έφυγε από την πίσω πόρτα στην ΓΑΔΑ και όχι από την μπροστινή που βρίσκονταν οι δημοσιογράφοι και τον περίμεναν.

«Έδωσε κατάθεση ο πατέρας, πληροφόρησε τους αστυνομικούς για ό,τι γνωρίζει. Προσπάθησε να βοηθήσει στις έρευνες. Οφείλουμε να σεβαστούμε αυτή τη στιγμή και τη νεκρή κοπέλα, όπως επίσης οφείλουμε να σεβαστούμε τις έρευνες που κάνει η ελληνική αστυνομία, στην οποία έχουμε εμπιστοσύνη. Ας αφήσουμε να κάνει το έργο της», ήταν η πρώτη τοποθέτησή του.
Ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει εάν ο πελάτης του έχει δώσει περιγραφή του ατόμου που παρέλαβε με το ταξί έξω από το νεκροταφείο τις επίμαχες ώρες. «Δεν ωφελεί τις έρευνες να σας αποκαλύψω αυτά τα στοιχεία» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη μεγάλη διάρκεια της κατάθεσης είπε ότι «δεν ήταν πολύωρη» όπως τη χαρακτήρισαν οι δημοσιογράφοι. «Είπε αυτά που έπρεπε να πει, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έκαναν και αυτό ήταν όλο». Απέφυγε επίσης να απαντήσει εάν ζητήθηκε από τον πελάτη του DNA, αλλά δήλωσε ωστόσο ότι είναι πρόθυμος να προσέλθει για συμπληρωματική κατάθεση.

«Σε τι κατάσταση είναι ο πατέρας, φοβάται κάτι; Έχει κατηγορηθεί από κάποιον συγκεκριμένα;», ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, απαντώντας: «Όχι γι’ αυτό και έφυγε».

«Γιατί δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση σήμερα;».

Ο δικηγόρος δήλωσε: «Δεν θεώρησε σκόπιμο να πει κάτι παραπάνω. Έχει ήδη μιλήσει στους δημοσιογράφους».

Σημαντικό στοιχείο για την υπόθεση είναι η απάντηση του δικηγόρου στην ερώτηση γιατί ο πατέρας αποφάσισε να αποκαλύψει μετά από τέσσερις μέρες το γεγονός ότι περνούσε από το νεκροταφείο όταν η κόρη του μέσα ξεψυχούσε.

«Αναφορικά με τον όρο ”αποκάλυψε”, επιτρέψτε μου να πω ότι έχω σχηματίσει καλύτερη άποψη σχετικά με το πότε το είπε. Δεν ήταν ακριβώς έτσι τα πράγματα. Προφανώς και το είπε αμέσως. Το ξέρουνε και άλλοι άνθρωποι».



Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο πατέρας είχε αποκαλύψει ότι είχε να μιλήσει με την κόρη του 4 μήνες!

Εξονυχιστική έρευνα στο περιβάλλον της Δώρας 

Ο Κώστας Ζέμπερης προσήλθε στη ΓΑΔΑ, με τον δικηγόρο του, περίπου στις 12:00 και αρνήθηκε να κάνει δήλωση στους δημοσιογράφους, λέγοντάς τους μόνο ότι θα τα πουν όλα μετά την κατάθεσή του.

Λίγα λεπτά αργότερα ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας, με δήλωσή του ζήτησε να μην βγαίνουν βιαστικά συμπεράσματα.

«Ηρθε ο πατέρας της άτυχης κοπέλας να δώσει κατάθεση στην αστυνομία για ό,τι γνωρίζει. Αυτή τη στιγμή θέλω να σεβαστούμε όλοι το έργο της αστυνομίας, γιατί αυτή η υπόθεση είναι σε εξέλιξη. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω στην παρούσα φάση. Ας αφήσουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Δεν χρειάζεται να βγάζουμε κανένα συμπέρασμα πριν ακόμη μάθουμε τι έχει συμβεί», δήλωσε ο δικηγόρος.

Ο Κώστας Ζέμπερης δήλωσε το Σάββατο ότι την περασμένη Τετάρτη, την ώρα του στυγερού εγκλήματος, πέρασε τυχαία έξω από το Β’ Νεκροταφείο με το ταξί του και παρέλαβε έναν άνδρα περίπου 30 ετών ο οποίος- όπως υποστήριξε- φαινόταν αναστατωμένος και σαν να γνώριζε για τη δολοφονία.

Τι αποκάλυψε ο πατέρας της Δώρας μιλώντας στο «Ε»:

Ε: Εσείς εκείνη την ώρα που έγινε η άγρια δολοφονία που βρισκόσασταν;

«Εγώ ανέβηκα την Κηφισίας με κούρσα και κατέβηκα μετά και η τύχη μου η μαύρη το φέρνει να περάσω έξω από το νεκροταφείο και πήρα και κάποιον έξω από το νεκροταφείο το Β και τον πήγα στο λόφο Σκουζέ, 30 με 35 χρονών και μου έλεγε ότι έχουν κλείσει οι γραμμές χωρίς να ξέρω ότι ψάχνω τον δολοφόνο του παιδιού μου».

Ε: Πού βρισκόσασταν;

«Δούλευα. Ταξί δούλευα εγώ και είχα μια κύπρια. Την πήρα από το Κολωνάκι την ανέβασα στο Μαρούσι. Και από το Μαρούσι, επειδή είχε πολύ κίνηση Κηφισίας, φεύγω από το Ολυμπιακό Στάδιο, Λούη Ολυμπιακό Στάδιο, μπαίνω στον Περισσό και κατεβαίνω και βρήκα κούρσα, έξω από το νεκροταφείο εκεί που σκότωσαν το παιδί μου, έναν άντρα 30 με 35 χρονών».

Ε: Δηλαδή την ώρα του εγκλήματος τυχαία περνούσατε έξω από το νεκροταφείο;

«Εξω από το νεκροταφείο. Μπορεί να με δούνε και οι κάμερες εκεί. Και πήρα έναν κύριο 30 με 35 και τον πήγα στο Λόφο Σκουζέ».

Ε: Τι ώρα περίπου ήσασταν έξω από το νεκροταφείο;

«Οταν είχανε κλείσει οι γραμμές του τρένου».

Ε:Γύρω στις 5;

«Οχι, όχι πιο μετά 6,5 εκεί».

Ε: Είπατε ότι σας κατέγραψαν οι κάμερες.

«Ε βέβαια και παίρνω έναν από την πόρτα του νεκροταφείου και τον πηγαίνω στο λόφο Σκουζέ».

Ε: Τι ώρα ακριβώς περάσατε από εκεί τυχαία;

«Τυχαία, τυχαία και δεν ήξερα ότι έψαχναν τους δολοφόνους του παιδιού μου».

«Βολές» εναντίον του από την οικογένεια

Την ίδια ώρα, η αδελφή της άτυχης γυναίκας και άλλοι συγγενείς της εκτοξεύουν κατηγορίες κατά του πατέρα, για τη συμπεριφορά του προς τη Δώρα Ζέμπερη. Η πρώτη, σε ανάρτησή της στο Facebook το Σάββατο, ανέφερε ότι η 32χρονη αναγκαζόταν να πληρώνει τα χρέη του πατέρα της.

Αλλά και η θεία της, αδελφή του Κώστα Ζέμπερη, παραδέχθηκε ότι η πρώτη σκέψη που έκανε ήταν ότι «μπορεί να καθάρισαν το παιδί από την πλευρά του αδελφού μου που χρωστά σε όλο τον κόσμο. Και ότι μπορεί να το έκανε κάποιος για εκδίκηση». Η ίδια ανέφερε ακόμη: «Την Θεοδώρα, που ήταν η πιο μεγάλη την εκβίαζε ψυχολογικά να του κάνει αυτό που ήθελε αυτός. Τα δάνεια… το παιδί του το χρέωνε, χωρίς να το σκέφτεται. Είχε δανειστεί από όλο τον κόσμο λεφτά και είχε παίξει χρηματιστήριο για να γίνει πλούσιος. Και τα έχασε όλα. Ολος ο κόσμος αυτός μετά, τον κυνηγάει».

Στο περιβάλλον της 32χρονης εστιάζει η αστυνομία

Στο μεταξύ, η αστυνομία ερευνά εξονυχιστικά το στενό και φιλικό περιβάλλον της 32χρονης. Αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ, αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.

«Σε περίπτωση που δεν προκύψει, τελικά, κάτι σε βάρος ατόμου του περιβάλλοντος της 32χρονης, τότε οι έρευνες θα στραφούν κυρίως προς την εκδοχή της ληστείας μετά φόνου. Μπορεί κάποιος να παρακολούθησε μέσα στο νεκροταφείο την γυναίκα και μόλις διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κόσμος στο συγκεκριμένο σημείο να της επιτέθηκε», δήλωσε στο ΑΠΕ αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Ολοι είναι ύποπτοι λέει η ΕΛΑΣ

Ολα τα ενδεχόμενα ανοιχτά αφήνει η ΕΛ.ΑΣ. για την άγρια δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη από τη στιγμή που δεν έχει βρεθεί το κίνητρο πίσω από το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο.  Συγκεκριμένα, αστυνομικές πηγές  αναφέρουν ότι από τη στιγμή που δεν έχει εντοπιστεί το κίνητρο πίσω από τη φρικτή δολοφονία της 32χρονης εφοριακού, τότε δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένας από το κάδρο των υπόπτων ούτε να διαγραφεί κανένα ενδεχόμενο. Τα δύο βασικά σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. είναι πρώτον ότι η άτυχη Δώρα γνώριζε τον δολοφόνο και δεύτερον να βρέθηκε αντιμέτωπη με επικίνδυνο κακοποιό. Η 32χρονη δηλαδή να βρέθηκε τη λάθος ώρα στο λάθος σημείο και να έπεσε θύμα κάποιου μανιακού ή κάπoιου ληστή.

Πηγή: iefimerida.gr