Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 09:35
Κόσμος

Τέσσερις συλλήψεις για τη βόμβα-φάρσα στο αεροσκάφος της Αir France






H αστυνομία της Μομπάσα έχει θέσει υπό κράτηση τέσσερις από τους επιβάτες της πτήσης 463 της Air France, οι οποίοι και ανακρίνονται.

Συγκεκριμένα σε τέσσερις συλλήψεις επιβατών της πτήσης Μαυρίκιος – Παρίσι της Air France, που έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Κένυα λόγω ειδοποίησης για βόμβα, προχώρησαν οι αρχές της χώρας.

Το αεροπλάνο ερευνήθηκε διεξοδικά και όντως εντοπίστηκε ένας μηχανισμός, που είχε τοποθετηθεί στην τουαλέτα του Boeing 777. Εν τούτοις, μετά την επί τόπου εξέταση από ειδικούς, βεβαιώθηκε ότι δεν περιείχε καθόλου εκρηκτικά. Φαίνεται πως επρόκειτο για μια κακόγουστη φάρσα, δήλωσε ο αρμόδιος Κενυάτης υπουργός Εσωτερικών και επισήμανε πως πρέπει τώρα να βρεθεί ο υπαίτιος.

O διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας της Γαλλίας Air France, Φρεντερίκ Γκαζέ, δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ότι ο ύποπτος μηχανισμός που εντοπίστηκε στην πτήση AF463 και προκάλεσε την αναγκαστική προσγείωση του γαλλικού αεροσκάφους στην Κένυα, ήταν εσφαλμένος συναγερμός.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο μηχανισμός αυτός δεν αντιπροσώπευε κανέναν κίνδυνο για το αεροσκάφος ούτε για τους επιβάτες του.

“Όλες οι πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι το αντίκειμενο δε μπορούσε να προκαλέσει μια έκρηξη ή να καταστρέψει ένα αεροσκάφος, αλλά ήταν ένας συνδυασμός χαρτονιών, φύλλων χαρτί και ενός χρονοδιακόπτη” εξήγησε ο ίδιος.

“Επρόκειτο για εσφαλμένο συναγερμό” τόνισε.