Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 18:53
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σόιμπλε: Η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στο ευρώ μόνο με ανταγωνιστική οικονομία






Την ύπαρξη μιας ανταγωνιστικής οικονομίας θέτει ως προϋπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολφγκανκ Σόιμπλε.

«Η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη, μόνο αν αποκτήσει μία ανταγωνιστική οικονομία» δήλωσε ο Βόλφανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Ενόψει και γερμανικών εκλογών,  ο Χριστιανοδημοκράτης υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επέκρινε τον σοσιαλδημοκράτη αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Αθήνα αναγνώρισε τις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης, επισήμανε την ανάγκη μεγαλύτερης οικονομικής βοήθειας και την ίδια στιγμή τόνισε ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης. Όπως είπε, είναι ενοχλημένος, καθώς οι δηλώσεις Γκάμπριελ «πηγαίνουν σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση».

Παράλληλα, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, αναγνωρίζοντας βέβαια, ότι «θα χρειαστεί αρκετός χρόνος», ώστε να αποδώσουν καρπούς.

Αλλά, αν οι μεταρρυθμίσεις δεν υλοποιούνται, επειδή φέρνουν την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση, τότε αυτό είναι προς τη λάθος κατεύθυνση, έσπευσε να προσθέσει. Επιπλέον τόνισε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να βοηθήσει τους αδύναμους αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι βαρέλι δίχως πάτο.

Πηγή: iefimerida.gr