Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 14:35
Τοπικά

Συνεδριακό 2.700 θέσεων ετοιμάζει ο Δήμος Βόλου – Ρεσιτάλ μιζέριας και κακομοιριάς από τις μειοψηφίες






Συνεδριακό κέντρο 2.700 θέσεων στη θέση του σημερινού Εκθεσιακού Κέντρου που «ρημάζει» σχεδιάζει να δημιουργήσει ο Δήμος Βόλου εξ ιδίων πόρων. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ, για το οποίο θα γίνει διεθνής διαγωνισμός και θα είναι το μοναδικό τόσης μεγάλης χωρητικότητας συνεδριακό κέντρο, που προδήως θα έχει σημαντικές ευεργετικές επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση της πόλης, με την ανάληψη μεγάλων συνεδρίων.

Το θέμα ήρθε επί τάπητος στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος του δήμου για το 2017. Ωστόσο, το έργο καταψήφισαν οι μειοψηφίες.

Σε μια αποθέωση της γνωστής μιζέριας και κακομοιριάς, που διατρέχουν το σύνολο της αντιπολίτευσης, τον χαρακτηρισμό «σκανδάλου» -προκαλώντας εύλογα έντονες αντιδράσεις δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας- έδωσε στο έργο της μετατροπής του εκθεσιακού του Δήμου Βόλου σε συνεδριακό, ο δημοτικός σύμβουλος της Επιλογής Ευθύνης, Φώτης Λαμπρινίδης. «Το έργο είναι σκάνδαλο, και ως τέτοιο θα μείνει στις συνειδήσεις των πολιτών», είπε κατά τη συζήτηση της τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Βόλου για το 2017, χωρίς εββαίως να είναι σε θέση να αιτιολογήσει την θέση του. Το είπε για να το πει., αφού η μπαρούφα παραμένει αφορολόγητη στην Ελλάδα..

«Σκάνδαλο είναι ο τρόπος που σκέφτεται ο κ. Λαμπρινίδης κι όχι το έργο που θα διαφημίσει την πόλη και θα γίνει με διεθνή διαγωνισμό», απάντησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης.

Προηγουμένως, την αντίθεσή του για το έργο θέτοντας ζήτημα προτεραιοτήτων, όπως το δίκτυο ύδρευσης και ο βιολογικός, εξέφρασε ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχάλης Μιτζικός. Μίλησε δε και για υψηλό ποσό που θα διατεθεί για ένα έργο που δεν είναι πρώτης προτεραιότητας. «Με τις εκπτώσεις που θα υπάρξουν το ποσό που θα φύγει από τα δημοτικά ταμεία δεν θα είναι 1,2 εκατ. ευρώ, αλλά μικρότερο.

Ο Βόλος όμως θα αποκτήσει συνεδριακό των 2.700 θέσεων που δεν υπάρχει πουθενά στην περιοχή, που θα έχει χώρο πάρκινγκ και θα είναι προσβάσιμο», είπε ο κ. Σταυρίδης.

«Έργο βιτρίνας», χαρακτήρισε τη μετατροπή του εκθεσιακού και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Κ. Γαργάλας.