Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 09:16
Αθλητικά

Συνάντηση πρωτοπόρων στο Καραϊσκάκη – To σημερινό πρόγραμμα της Σούπερ Λίγκας






Παιχνίδι κορυφής στο Καραϊσκάκη (19:30) με τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί την εκπληκτική Ξάνθη στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ισοπαλίες απέναντι σε Πλατανιά και Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο η διαφορά ασφαλείας που έχουν αναπτύξει τους κάνει να αισθάνονται – ακόμα τουλάχιστον – άνετα στην πρώτη θέση. Με νίκη άλλωστε σήμερα ο Ολυμπιακός κάνει… διψήφια τη διαφορά του στην κορυφή.

Ο Πάουλο Μπέντο άφησε ξανά εκτός τον νεοαποκτηθέντα Καρίμ Ανσαριφάρντ, όπως και τον Τσόρι Ντομίνγκες σε ακόμα ένα παιχνίδι, ενώ δεν υπολογίζει επίσης τους Λεάλι, Μποτία και Μάρτινς. Ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να ξεκινήσει με τους Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσο, Βιάνα, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Ανδρούτσο, Φορτούνη, Ελιουνούσι, Σεμπά και Ιντέγε.

Η Ξάνθη με το 3-1 επί του Ηρακλή έδωσε συνέχεια στην ξέφρενη πορεία της με το καλοδουλεμένο σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει καθιερωθεί στη δεύτερη θέση και να διεκδικεί στα ίσια στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος την είσοδο στα πλέι οφ. Πάντως ο Ρουμάνος τεχνικός αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης με τους Ακρίτες να πηγαίνουν με… μισή ομάδα στο Καραϊσκάκη. Γιουνές, Ντε Λούκας, Φλίσκας και Λισγάρας δεν υπολογίζονται λόγω τιμωρίας, ενώ απόντες είναι και οι Ορφανίδης, Παπαστεριανός και Χατζητερζόγλου.

Το πρόγραμμα ανοίγει στο Καυτανζόγλειο (15:00) με τον ουραγό Ηρακλή να υποδέχεται τη Βέροια. Οι γηπεδούχοι «κολλημένοι» στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα «καίγονται» για βαθμούς με τον Σάββα Παντελίδη να μην έχει στη διάθεσή του τον Ζιαμπάρη. Ανάσανε η Βέροια με τους βαθμούς που μάζεψε απέναντι σε Λεβαδειακό και Λάρισα, βγάζοντας το κεφάλι, έστω και οριακά, πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Χαροντάκης έμεινε εκτός αποστολής για τη «Βασίλισσα του Βορρά».

Στη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος (17:15) φιλοξενεί τον Παναιτωλικό με τους Νεοσμυρνιώτες να γνωρίζουν την ήττα από τον ΠΑΣ την περασμένη αγωνιστική, αλλά να παραμένουν μέσα στην πρώτη πεντάδα. Ο τιμωρημένος Οικονόμου και οι τραυματίες Ενγκόγκ και Φούντας δεν είναι διαθέσιμοι για τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Στο στρατόπεδο του Παναιτωλικού τα… πάντα αλλάζουν με τον Μάκη Μπελεβώνη να αναλαμβάνει την προεδρία και τον Μάκη Χάβο την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο τελευταίος πάντως θα βρίσκεται στην εξέδρα και στον πάγκο θα καθίσει ξανά ο Γιάννης Νταλακούρας, ο οποίος οδήγησε την ομάδα σε μία μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ την περασμένη αγωνιστική. Παπάζογλου και Καμαβουάκα έμειναν εκτός αποστολής για τους Αγρινιώτες.

 

Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής της Super League:

Ηρακλής – Βέροια (15:00 – NS1)

Πανιώνιος – Παναιτωλικός (17:15 – NS1)

Ολυμπιακός – Ξάνθη (19:30 – NS1)