Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 00:14
Αθλητικά

Συμφωνία με Παούνοβιτς ο Παναθηναϊκός






Ο 38χρονος Σέρβος προπονητής, Βέλικο Παούνοβιτς, που έκανε εξαιρετική δουλειά στις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας του κατακτώντας μέχρι και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Κ 20 ετών, αλλά δεν έχει εργαστεί ποτέ σε σύλλογο (!) προκρίθηκε ως η τελική επιλογή για την αντικατάσταση του Γιάννη Αναστασίου.

Τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου είναι σαφώς σε δύσκολη φάση με όλα όσα έχουν προκύψει στη διάρκεια της φετινής σεζόν και σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές συστάσεις που υπάρχουν για το νεαρό προπονητή, φαίνεται πως τον ανέβασαν στην κορυφή της λίστας των προτεινόμενων.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού οχι απλά μίλησαν μαζί του ή τσέκαραν απλώς την επιλογή, αλλά κατέληξαν ήδη σε συμφωνία και σήμερα αναμένεται να υπάρξει νέα επαφή που κατά πάσα πιθανότητα θα κλειδώσει και τυπικά τη συνεργασία με κάποια υπογραφή σε προσύμφωνο.

Ο Παούνοβιτς εργαζόταν από το 2012 στις μικρές εθνικές της Σερβίας. Για μία διετία (2012-14) ήταν στην Κ18, μετά στην Κ19 (2013-14) και στη συνέχεια στην Κ20 (2014-15), με την οποία κατέκτησε και το Παγκόσμιο Κύπελλο τον περασμένο Ιούνιο στην Νέα Ζηλανδία.

Οσο καλό έργο κι αν έχει να παραθέσει ως ομοσπονδιακός προπονητής, δεν παύει να πρόκειται σαφώς ως μία περίπτωση… λαχείο, που μοιάζει σε κάποια σημεία με την περίπτωση Αναστασίου πριν αναλάβει τον Παναθηναϊκό!

Από πλευράς χαρακτηριστικών καλύπτει τη συνταγή νέος, φιλόδοξος, που θα βλέπει τον Παναθηναϊκό ως κίνητρο και ευκαιρία ανάδειξης της καριέρας του.

Στην Αθήνα μέχρι αύριο Τετάρτη

Παρότι οι πληροφορίες φτάνουν με δυσκολία λόγω του πολύ προχωρημένου της ώρας, το SDNA είναι σε θέση να γνωρίζει πως ο Παούνοβιτς δεν αποκλείεται να είναι μέχρι αύριο στην Αθήνα προκειμένου να βάλει τις υπογραφές στο συμβόλαιό του, οριστικοποιώντας και τυπικά την προφορική συμφωνία. Φαίνεται άλλωστε, πως υπήρξε προεργασία στο συγκεκριμένο θέμα και οι πράσινοι δεν βάδιζαν στα τυφλά, αλλά είχαν ένα plan B. Οι πρώτες πληροφορίες λοιπόν, αναφέρουν ότι θα δώσει το παρών το Σάββατο στο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, χωρίς ακόμα να είναι γνωστό αν θα το παρακολουθήσει από την εξέδρα ή όχι. Δεδομένα φυσικά θα είναι στον πάγκο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Το… προεδρικό follow στο twitter!

Αξιοσημείωτο είναι πως η τελική επιλογή του προπονητή που ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό προδόθηκε με έναν… παράξενο τρόπο. Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος, φανατικός χρήστης των social media, ακολούθησε στο twitter τον λογαριασμό του Βέλικο Παούνοβιτς και κάπως έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των πληροφοριών που φέρνουν τους πράσινους σε συμφωνία με τον Σέρβο τεχνικό

 

Πηγή: sdna.gr