Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 21:37
Τοπικά

Συλλήψεις για παράνομο τζόγο σε καφετέρια στο Βόλο






Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου εντοπίστηκε χθες το βράδυ στο Βόλο καφετέρια –επιχείρηση παροχής υπηρεσιών διαδικτύου,  η οποία είχε μετατραπεί σε μίνι καζίνο.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη μία 32χρονη ημεδαπή, προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος και άλλοι τρεις ημεδαποί, δύο άντρες, ηλικίας 37 και 70 ετών και μία 62χρονη, οι οποίοι συμμετείχαν ως παίκτες σε απαγορευμένο τυχερό παίγνιο.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παραβίαση της νομοθεσίας περί παιγνίων, ενώ ο 30χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης του καταστήματος αναζητείται για να συλληφθεί για το ίδιο αδίκημα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών για τη διενέργεια τυχερών παιγνίων στο προαναφερόμενο κατάστημα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο.

Κατά τον έλεγχο, διαπίστωσαν ότι ο ιδιοκτήτης και η προσωρινά υπεύθυνη είχαν διοργανώσει μέσω διαδικτύου το απαγορευμένο τυχερό παίγνιο, τύπου «φρουτάκια», σε 19 πλήρη συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, στο οποίο συμμετείχαν οι τρεις παίκτες.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο χώρο της καφετέριας και από την κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 19 πλήρη συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών,
  • μία συσκευή ρούτερ,
  • μία συσκευή έκδοσης προπληρωμένων καρτών,
  • αποδείξεις αγοράς καρτών και
  • το χρηματικό ποσό των 392 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.