Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 06:34
Τοπικά

Συγκεντρώνουν υπογραφές για την παραμονή του π. Γεώργιου Δεληκώστα






Mε αίτημα «Παραμονή του π. Γεωργίου Δεληκώστα στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας εις την Τρύπα», ξεκίνησε στο διαδίκτυο hλεκτρονική συλλογή υπογραφών.

Στο μήνυμα της σελίδας που δημιουργήθηκε, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «O π. Γεώργιος Δεληκώστας, έπειτα από σχεδόν 2 χρόνια σπουδαίου ποιμαντικού και κοινωνικού έργου στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας εις την Τρύπα, όπως η δημιουργία ράμπας για την πρόσβαση ΑΜΕΑ στον Ναό, καθημερινές Ακολουθίες , σεμινάρια κ.α. αποπέμπεται με απόφαση του Μητροπολίτη Δημητριάδος και τοποθετείται στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας στην Άνω Γατζέα, χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του Βόλου, απομακρύνοντας τον από τον κόσμο.

Μία απόφαση η οποία βασίστηκε σε πιέσεις εκκλησιαστικών παραδοσιακών κύκλων, αδιαφορώντας για το τι επιθυμεί η πλειοψηφία των πιστών και η οποία δείχνει ένα σκληρό πρόσωπο απέναντι στο ποίμνιο μιας εκκλησίας όπου ποιμαίνει ένας Ιερέας που έχει καταφέρει να προσελκύσει, όσο λίγοι, κόσμο που μέχρι πρότινος απείχε από την εκκλησία, καθώς αφουγκράζεται τις σύγχρονες ανάγκες με άμεση επαφή μαζί του, με σεβασμό και αγάπη και ακολουθώντας «μη παραδοσιακούς» τρόπους προσέγγισης, προκαλώντας όπως φαίνεται τους συντηρητικούς κύκλους της εκκλησίας.

Με την ηλεκτρονική μας υπογραφή στηρίζουμε το αίτημα για την παραμονή του π. Γεωργίου στον Ναό και την συνέχιση του πολυδιάστατου έργου του».