Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 15:26
Ελλάδα

Στο εδώλιο σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Κουμανταρέα






Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα αρχίζει σήμερα – εκτός απροόπτου – η δίκη για τη δολοφονία του συγγραφέα, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2014 είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, που  επισύρουν βαριές καταδίκες θα καθίσουν  δυο άτομα, τα οποία μετά τις απολογίες που είχαν δώσει στην ανακρίτρια τον περασμένο Ιανουάριο είχαν κριθεί προφυλακιστέοι.

Πρόκειται για τον 29χρονο Κοσμίν Γκαϊτάν, ο οποίος κατηγορείται πως μαζί με τον 26χρονο συμπατριώτη του Στεφάν Ματασαρεάνου δολοφόνησαν τον συγγραφέα μέσα στο διαμέρισμά του στην οδό Ζακύνθου.

Στην απολογία του στην ανακρίτρια ο 29χρονος είχε υποστηρίξει πως ο συγκατηγορούμενος του , χτύπησε πολλές φορές τον άτυχο συγγραφέα στην είσοδο της πολυκατοικίας του.

Όπως είχε καταθέσει πήγε μαζί με τον Στεφάν Ματασαρεάνου στην πολυκατοικία που διέμενε ο συγγραφέας προκειμένου να του ζητήσει ο 26χρονος δανεικά, 20 με 30 ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο Μένης Κουμανταρέας αρνήθηκε να δώσει τα χρήματα και διαπληκτίστηκαν.

Ακόμη είχε αναφέρει πως ο συγκατηγορούμενος του χτύπησε τον συγγραφέα, έξω από το ασανσέρ σε σημείο που δεν φαινόταν από τον δρόμο, με αποτέλεσμα το θύμα να λιποθυμήσει.
Από την πλευρά του ο 26χρονος Στεφαν Ματασαρενάου είχε καταθέσει δυο διαφορετικές εκδοχές ενώπιον των αρχών.  Ειδικότερα, στη απολογία του είχε αρνηθεί κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση και είχε ρίξει όλη την ευθύνη στον συγκατηγορούμενό του. Όπως είχε αναφέρει μάλιστα λάτρευε τον συγγραφέα σαν πατέρα και δεν θα του έκανε κακό.

Όμως , ενώπιον των αστυνομικών αρχών ο Στ. Ματασαρενάου είχε καταθέσει ότι διαπληκτίστηκε με τον συγγραφέα: «Εκείνος όμως συνέχιζε να φωνάζει και εγώ τσατίστηκα και τον έσπρωξα με το ένα μου χέρι. Δεν ήθελα να του κάνω κανένα κακό, ούτε τον χτύπησα. Ο Μένης έπεσε δίπλα από μία πολυθρόνα και τον άκουσα που έβγαλε ένα βογγητό σαν «αχ». Έμεινε εκεί πεσμένος και δεν τον είδα να σηκώνεται. Τότε εγώ τσαντισμένος, είπα του Κοσμίν να φύγουμε και βγήκαμε από το διαμέρισμα. Δεν έψαξα τίποτα και δεν πήρα χρήματα ή κοσμήματα που μου λέτε» φέρεται να είχε αναφέρει ο κατηγορούμενος.