Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 09:36
Τοπικά

Στη φυλακή 34χρονος Βολιώτης για άσκηση βίας κατά της συντρόφου του!






Στο Αυτόφωρο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου οδηγήθηκε την Καθαρά Δευτέρα 34χρονος που προκάλεσε ενδοοικογενειακό επεισόδιο την Κυριακή, και που αντιστάθηκε στους αστυνομικούς που μετέβησαν στο σημείο για να τον συλλάβουν.

Παρά την αργία, ο 34χρονος συνοδεία αστυνομικών κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου προχθές για να απολογηθεί για τις πράξεις του. Είχε απειλήσει και εξυβρίσει την 32χρονη σύντροφό του, με την οποία συζούν, ενώ επιτέθηκε φραστικά και στους αστυνομικούς που κλήθηκαν και μετέβησαν στο σπίτι.

Ο κατηγορούμενος ζητούσε συγγνώμη για τις πράξεις του και καλούσε το δικαστήριο να δείξει επιείκεια στην απόφασή του, όμως το Αυτόφωρο δεν συγκινήθηκε από τις δικαιολογίες του.

Ο 34χρονος είχε εξυβρίσει και απειλήσει και τους αστυνομικούς που μετέβησαν στον τόπο για να τον συλλάβουν, αντιστεκόμενος σθεναρά στη σύλληψή του. Η σύντροφός του ήταν σοκαρισμένη και τρομοκρατημένη από το έντονο επεισόδιο.

Ο ίδιος είπε πως αντιστάθηκε στη σύλληψη επειδή βρισκόταν σε κατάσταση εκτός ελέγχου, λόγω του οικογενειακού καβγά που είχε προηγηθεί.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 53 μηνών. Μάλιστα, το Αυτόφωρο δεν του έδωσε τη δυνατότητα ούτε να πληρώσει την ποινή μετατρέποντάς την, ούτε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, ο 34χρονος κρατήθηκε μέχρι να βγει το φυλακιστήριό του. Ο καταδικασθείς οδηγήθηκε στις φυλακές Τρικάλων.