Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 12:49
Τοπικά

Στη φυλακή 20χρονος που επιχείρησε να αποφύγει τροχονομικό έλεγχο στην Ιωλκού






«Ηθελα να πάω να δω τα μωρά μου». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο 20χρονος Βολιώτης που συνελήφθη την Τετάρτη από αστυνομικούς της Τροχαίας Βόλου μετά από καταδίωξη στην Ιωλκού, καθώς δεν πειθάρχησε στο σήμα των αστυνομικών και δεν σταμάτησε για έλεγχο.

Ο 20χρονος δεν είχε να πει καμία δικαιολογία στο δικαστήριο, ούτε για το γεγονός ότι οδηγούσε χωρίς δίπλωμα από το 2005, ούτε για τους επικίνδυνους ελιγμούς που έκανε, για τον ερυθρό σηματοδότηση που πέρασε, για τις πινακίδες που δεν είχε το αυτοκίνητο.

«Δεν θα ξαναγίνει», είπε απλώς, προκαλώντας την αντίδραση του εισαγγελέα έδρας. «Τα παιδιά τα έχουμε για να τα βοηθάμε, όχι να τα επικαλούμαστε στο δικαστήριο», τόνισε χαρακτηριστικά και διερωτήθηκε «εσείς πόσα χρόνια θέλετε για να βγάλετε δίπλωμα;».

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 20χρονο και τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 60 ημερών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ. Μάλιστα, επειδή ο 20χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές με παρόμοιες πράξεις, το Αυτόφωρο αποφάσισε η ποινή του να μην έχει αναστολή ούτε να είναι εφέσιμη. Να είναι μόνο μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο πατέρας του 20χρονου παρακαλούσε να δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης της καταβολής της ποινής. Ο καταδικασθείς όφειλε να πληρώσει για να αφεθεί ελεύθερος συνολικά 2.200 ευρώ, ποσό που δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να καταβάλλει.

Κατέθεσε αίτηση για αναβολή εκτέλεσης της ποινής όμως το αίτημά του δεν έγινε δεκτό και από την Εισαγγελία Βόλου εκδόθηκε απόφαση φυλάκισής του στις Φυλακές Κασσαβέτειας.