Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 17:09
Ελλάδα

Στη φυλακή ο δάσκαλος – σάτυρος της Θεσσαλονίκης






Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 51 ετών δάσκαλος, ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε μαθήτριές του.
Στη φυλακή ο δάσκαλος – σάτυρος της Θεσσαλονίκης

Ο εκπαιδευτικός, πατέρας δύο παιδιών, οδηγήθηκε το πρωί σιδηροδέσμιος στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, πέρασε το κατώφλι του γραφείου της ανακρίτριας, όπου προέβαλε τις θέσεις του. Κατά πληροφορίες, αρνήθηκε το σύνολο των πράξεων που του αποδίδονται. Η απολογία του κράτησε περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων που τον υπέβαλε σε συμπληρωματικές ερωτήσεις. Ούτε εδώ, όμως, φαίνεται να παρέκκλινε από τη γραμμή της άρνησης.

Τελικώς, εισαγγελέας και ανακρίτρια ομόφωνα αποφάσισαν να κρατηθεί προσωρινά κι έτσι ο κατηγορούμενος δάσκαλος πήρε τον δρόμο προς τις φυλακές.

Η πρωτοφανής δράση του αποκαλύφθηκε τις προηγούμενες μέρες, προκαλώντας σοκ στην κοινή γνώμη. Από τις έρευνες που διενήργησαν οι αστυνομικοί του τμήματος προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος από το 2011 προέβη σε ασελγείς πράξεις εναντίον συνολικά δέκα μαθητριών δημοτικού σχολείου της Θεσσαλονίκης, όπου δίδασκε επί 18 συναπτά χρόνια.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, ύστερα από καταγγελία 10χρονης μαθήτριας. Ακολούθησαν παρόμοιες καταγγελίες της διεύθυνσης του σχολείου και εκπροσώπου της αρμόδιας διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης.

Κατά τις ίδιες καταγγελίες, σε κάποιες περιπτώσεις έδινε “χαρτζιλίκι” στα ηλικίας 10 έως 13 ετών σήμερα θύματά του προκειμένου να ικανοποιήσει τις νοσηρές του ορέξεις, ενώ φέρεται να χρησιμοποιούσε και απειλές εναντίον τους για να μην μιλήσουν σε κανέναν. Όπως κατατέθηκε στην αστυνομία, ορισμένες πράξεις σημειώθηκαν στη βιβλιοθήκη του σχολείου, όπου είχε τοποθετηθεί υπεύθυνος.

Παράλληλα με τις καταγγελλόμενες πράξεις, οι διωκτικές Αρχές ερευνούν τυχόν κι άλλα περιστατικά με πρωταγωνιστή τον δάσκαλο και προς αυτήν την κατεύθυνση αναμένεται να δημοσιοποιηθούν το επόμενο διάστημα -κατόπιν εισαγγελικής διάταξης- το όνομα αλλά και φωτογραφίες του κατηγορούμενου.