Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 16:13
Ελλάδα

Στηρίζει έμμεσα Κυριάκο ο Βορίδης – Μητσοτάκης: Δεν τίθεται θέμα ενότητας






Ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αν και δήλωσε ότι δεν θα υποστηρίξει κάποιον ονομαστικά, όπως έπραξε στον πρώτο γύρο, εξέφρασε την έμμεση στήριξη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς ανέφερε: «Έχει δίκιο ο Κυριάκος που είπε ότι τρεις υποψήφιοι προωθούσαν την ανανέωση του κόμματος και ένας τη συνέχεια».

Ακόμη, υπογράμμισε ότι η υποψηφιότητα Μητσοτάκη έθετε τρία κεντρικά ζητήματα: Τη ριζοσπαστική ανανέωση του κόμματος, τον τερματισμό της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς και τη σκληρή γραμμή απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης: Δεν τίθεται θέμα ενότητας

Να εκφράσει το σύνολο της κεντροδεξιάς επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως δήλωσε στο MEGA, τονίζοντας ότι στον μεσαίο χώρο βρίσκονται οι “πολιτικά ορφανοί πολίτες” η προσέλκυση των οποίων θα αυξήσει τα ποσοστά του κόμματος. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν θέλει μια συρρικνωμένη παράταξη αλλά μια ΝΔ που να μπορεί να εκφράσει και πάλι “τουλάχιστον τον κόσμο που ψήφισε ναι στο δημοψήφισμα”. Διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που εκλεγεί είτε ο ίδιος, είτε ο κ. Μεϊμαράκης δεν τίθεται θέμα ενότητας και ο ένας θα στηρίξει τον άλλον.

Αναφορικά με τα διλήμματα της εκλογής της 10ης Ιανουαρίου, ανέφερε ότι το πρώτο αφορά στο ζήτημα της δημιουργικής ανανέωσης ή της στασιμότητας και το δεύτερο στο ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.

Υποστήριξε, πως το στοίχημα της μαζικής συμμετοχής του κόσμου το κέρδισε ο ίδιος και όχι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που είχε ταχθεί κατά της ανοιχτής διαδικασίας. “Αποδείξαμε ότι αν ανοίξουμε τις πόρτες της ΝΔ στην κοινωνία, η κοινωνία δεν θα μας γυρίσει την πλάτη”, είπε.