Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 20:43
Τοπικά

Στάση εργασίας και κατάληψη Δημαρχείων σήμερα και στη Μαγνησία






Κινητοποιήσεις ξεκινούν από σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, στο πλαίσιο των πανελλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου. Ετσι για σήμερα έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας από τις 12 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και παράλληλα στο μίδιο χρονικό διάστημα συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Βόλου και Γενική Συνέλευση ενημέρωσης και δράσης.

Επιπλέον, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας καλεί όλους τους εργαζομένους στους Δήμους του Νομού να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, που θα πραγματοποιηθεί σε συντονισμό με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τις άλλες Δευτεροβάθμιες Ομοσπονδίες του Δημοσίου.

Όπως επισημαίνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου: «Μπροστά στη νέα γενικευμένη επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. με την ψήφιση των εφαρμοστικών Νόμων για την εφαρμογή του 3ου μνημονίου, που θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις μισθών, στην κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και των Β.Α.Ε. στους Ο.Τ.Α., στις ιδιωτικοποιήσεις και στη διάλυση των Ο.Τ.Α. αλλά και στη νέα φοροεπιδρομή, εμείς απαντάμε με το δυναμικό, ενωτικό αγώνα μας. Για ακόμη μια φορά κάποιοι σχεδιάζουν χωρίς τους εργαζόμενους. Ο αγώνας κατά των μνημονίων και των πολιτικών λιτότητας συνεχίζεται και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή και αυτού του αγώνα”.