Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 13:37
Αθλητικά

Σπυριδόπουλος: “Τέρμα η ανοχή”






Τέρμα στην ανοχή. Η φρασή αυτή περικλύει όλο το περιεχόμενο της δήλωσης του προέδρου του Volos NFC κ. Γιώργου Σπυριδόπουλου με αφορμή τα όσα μεθοδευμένα και συστηματικά συμβαίνουν εις βάρος της ομάδας του.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γιώργου Σπυριδόπουλου:

“Το καλοκαίρι του 2017 μια ομάδα επιχειρηματιών συναποφασίσαμε να επενδύσουμε στο Βόλο και συγκεκριμένα στο χώρο του ποδοσφαίρου, αξιολογώντας ότι υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες για μια τέτοια ενέργεια.

Όλο αυτό το διάστημα, μέχρι και χθες, με τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις μας, όπου τηρούσαμε μια μετριοπαθή, συναινετική στάση, τονίζαμε την ανάγκη σεβασμού απέναντι στις ιστορικές ομάδες της πόλης και διακηρύτταμε την ανάγκη να μην επέλθει διχασμός μεταξύ φιλάθλων, αφού πεποίθησή μας είναι ότι αντίπαλοι είμαστε μόνο στη διάρκεια των 90 λεπτών που διαρκεί ένας αγώνας.

Αν και κατ’ επανάληψη προκληθήκαμε και μάλιστα με τρόπο μεθοδευμένο και συστηματικό, συνειδητά δεν αντιδράσαμε.

Κατά την απουσία μου στο εξωτερικό, ωστόσο, για οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους, πληροφορήθηκα για πολλές αστειότητες που συνεχίζουν να διαπράττονται σε βάρος της ομάδας μας και που δυστυχώς με υποχρεώνουν, από το εξωτερικό όπου βρίσκομαι, να δηλώσω κατηγορηματικά και σε όλους τους τόνους ΤΕΡΜΑ η ΑΝΟΧΗ.

Τέρμα η ανοχή απέναντι σε διάφορους γραφικούς που υποδύονται τους δημοσιογράφους (!), αλλά και απέναντι σε μια χούφτα ανίκανων, αποτυχημένων και πικραμένων δήθεν ποδοσφαιρικών παραγόντων, που μάλιστα είναι εμφανές ότι χρησιμοποιούνται ακόμα και για την εξυπηρέτηση πολιτικο-κομματικών συμφερόντων συγκεκριμένων κύκλων.

Οφείλω να τονίσω ότι πλέον τέτοιες δυσφημιστικές και προκλητικές ενέργειες σε βάρος της ομάδας μας δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές και πως θα οδηγήσουμε ενώπιον της Δικαιοσύνης όσους τις επιχειρούν.

Ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι αν κάποιοι από όσους αντιδρούν με τον απαράδεκτο αυτό τρόπο θέλοντας να εκδικηθούν το Δήμαρχο του Βόλου, γιατί τους στέρησε από κάποια προνόμια που είχαν, είναι κάτι που δεν μας αφορά. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε εκβιαστικές υποδείξεις ή απειλές από περαστικούς και αποτυχημένους, χαρακτηρισμένους από την κοινωνία και ως επαίτες, που χρησιμοποιούν ιστορίες και σήματα για να συνεχίζουν την ύπαρξή τους.

Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η ομάδα μας καταβάλλει χωρίς καμία καθυστέρηση τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, τους λογαριασμούς για τις παροχές από ΔΕΗ, ΔΕΥΑΜΒ, τηλεφωνία κλπ, τα ενοίκια των γραφείων της, τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη συμφωνία που έχει συνάψει με το Δήμο Βόλου.

Ο «Βόλος» ΝΠΣ προσφέρει θέσεις εργασίας και εισόδημα στην κοινωνία του Βόλου και προχωρά σε κάθε του ενέργεια με πλήρη σεβασμό και συμφωνία με τα όσα ορίζει η κείμενη Νομοθεσία. Αλήθεια όσοι μας αντιμάχονται με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο συμμορφώνονται και εκπληρώνουν έστω κατ’ ελάχιστον κάποιες από τις προαναφερθείσες υποχρεώσεις;

Εν κατακλείδι δηλώνουμε ότι αρκετά ανεχτήκαμε και καλούμε όσους προσπαθούν να μας «ανταγωνιστούν» να ασχοληθούν με τις ομάδες τους και να μείνουν μακριά από εμάς. Το επόμενο καλοκαίρι, να είναι βέβαιοι, ότι ο Βόλος θα έχει τη δική του ΠΑΕ και καλούμε όλους, ακόμη κι αυτούς, να μετάσχουν στη μετοχική σύνθεση. Ο μόνος υπέρτατος κριτής αυτής προσπάθειας είναι ο φίλαθλος κόσμος της πόλης και αυτός θα αποφασίσει αν θέλει μια μεγάλη ομάδα που θα πρωταγωνιστεί στη super league και την Ευρώπη ή θα παραμένει στην μέχρι τώρα κατάσταση της μιζέριας και της απαξίωσης.

 

ΥΓ. Αλήθεια αυτές οι κραυγές για παρέμβαση της Πολιτείας και των οργάνων της σε τι ακριβώς αναφέρονται; Γιατί σε κάθε σοβαρό άνθρωπο φέρνουν στο νου την παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης»! Πάντως ενώνουμε τις φωνές μας για παρέμβαση των οργάνων της Πολιτείας για να δούμε τελικά ποιοι είναι αυτοί που θα τρέχουν να κρυφτούν. Και ο νοών νοείτω…”