Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 03:55
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκ από την αυτοκτονία του 15χρονου στην Αργυρούπολη: «Ήταν ένα παιδί σαν όλα τα άλλα», λένε οι γείτονες






Ο νεαρός, που εντοπίστηκε απαγχονισμένος από τους γονείς του στο μπαλκόνι του σπιτιού τους, κατά πληροφορίες έχει αφήσει σημείωμα στο οποίο κατονομάζει συγκεκριμένους φίλους και συμμαθητές του οι οποίοι του ασκούσαν bullying.

«Την οικογένεια την ξέρω πάρα πολλά χρόνια. Διατηρούν ταβέρνα στην περιοχή και ταΐζουν σχεδόν τη μισή Αργυρούπολη. Την επισκέπτομαι και εγώ τακτικά. Το παιδί το ξέρω από μικρό», αναφέρει κάτοικος της περιοχής στο protothema.gr.

Όπως σημειώνει ο ίδιος άνθρωπος ο 15χρονος ήταν ένα «παιδί όπως όλα τα άλλα. Δεν παρατήρησα κάτι ξεχωριστό. Σήμερα είδα μία δασκάλα του στο σούπερ μάρκετ και απορούσαμε πως ένα τέτοιο παιδί κατέληξε σε αυτή την πράξη. Ήταν μια χαρά το παιδί τώρα αν έχει κάτι και δεν τον εκδήλωνε δεν το ξέρω».

Τι λέει το σημείωμα

Ο μαθητής στις λίγες γραμμές που έγραψε εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην ακραία αυτή πράξη.

Ειδικότερα όπως αναφέρει αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του καθώς δεν άντεχε το bullying που δεχόταν από συμμαθητές του, κατονομάζοντας μάλιστα έξι συγκεκριμένα άτομα, «Αγαπάω τη μητέρα μου, τον πατέρα μου και τον αδερφό μου (σ.σ αναφέρει το όνομα του αδερφού του)», αρχίζει το λακωνικό του γράμμα και στη συνέχεια αφού αναφέρει τα ονόματα συγκεκριμένων ατόμων γράφει χαρακτηριστικά: «Αυτοί με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους». Την υπόθεση ερευνά το Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης μιλώντας στο protothema.gr τονίζει πως: «Ένα τραγικό περιστατικό για το οποίο την προανάκριση έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση ασφάλειας νοτιοανατολικής Αττικής και στη συνέχεια η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων. Φυσικά επειδή το γεγονός αυτό είναι και πολύ ευαίσθητο διότι αφορά ένα ανήλικο η προσέγγιση και η έρευνα των γεγονότων από τους αστυνομικούς γίνεται με πολύ προσεκτικό τρόπο. Το ζήτημα φυσικά είναι ότι χάθηκε τόσο άδικα ένα νέο παιδί και τώρα πρωταρχικός στόχος είναι να σεβαστούμε όλοι τους δικούς του ανθρώπους που πενθούν τον τόσο πρόωρο χαμό του».