Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 09:02
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκάρει ο ξυλοδαρμός φοιτητή στο Ρέθυμνο






Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε 30χρονος άνδρας από το Μεσολόγγι που κάνει διδακτορικές σπουδές στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο.

Ο 30χρονος δέχτηκε αναίτια επίθεση από τρεις νεαρούς τα ξημερώματα της Κυριακής στη συμβολή των οδών Πατριάρχου Γρηγορίου και Δημακοπούλου στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου.

Το θύμα μαζί με ένα 35χρονο φίλο του που είχε έρθει από το Ηράκλειο και τον φιλοξενούσε είχαν βγει μια μικρή βόλτα για ν’ αγοράσουν τοστ να φάνε. Στις 2:30 τα ξημερώματα περίπου κι ενώ επέστρεφαν στο σπίτι, τρεις νεαροί που φαινόταν να τους έχουν στήσει καρτέρι λέγοντας τους μόνο τη φράση «excuse me» (με συγχωρείτε) τους επιτέθηκαν με άγριες διαθέσεις.

Ο 35χρονος πρόλαβε και τράπηκε σε φυγή ενώ ο 30χρονος έχοντας ήδη δεχτεί μια γροθιά στο πρόσωπο δεν βρήκε τρόπο να ξεφύγει από τους τρεις νεαρούς που τον έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να τον χτυπούν ομαδικά με μπουνιές και κλωτσιές στο πρόσωπο και στο κεφάλι.

Ο φίλος του θύματος που είχε τρέξει να προφυλαχτεί βλέποντας πως ο 30χρονος δεν τον ακολούθησε επέστρεψε στο σημείο που είχαν δεχτεί την επίθεση και τον βρήκε πεσμένο στο έδαφος και σχεδόν αναίσθητο. Κάλεσε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Το θύμα δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια εισήχθη στη χειρουργική κλινική απ’ όπου πήρε χθες το βράδυ εξιτήριο.

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν χθες και οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν για τον ξυλοδαρμό του 30χρονου τα ξημερώματα της Κυριακής.

Οι δύο άντρες αναγνωρίστηκαν από το θύμα ως οι δύο από τους τρεις που του επιτέθηκαν με μανία και του προκάλεσαν σοβαρές βλάβες κυρίως στο κεφάλι και το πρόσωπο. Οι δύο άντρες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, προκειμένου να εντοπιστεί και ο τρίτος. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο άτομα – ο ένας εκ των οποίων έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές – δεν έχουν παραδεχθεί συμμετοχή τους στο αιματηρό περιστατικό.

Το περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού του 30χρονου στο Ρέθυμνο προκάλεσε αποτροπιασμό και προβληματισμό στο υγιές κομμάτι της κοινωνίας του Ρεθύμνου που το συζητά από χθες που έγινε γνωστό.

Ανακοίνωση της ΝΔ για την επίθεση

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο απόλυτο τρόπο την επίθεση σε βάρος του τριαντάχρονου φοιτητή στο Ρέθυμνο και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στο θύμα και τους οικείους του.  Τέτοιες άθλιες συμπεριφορές μίσους δεν έχουν θέση στη σημερινή Ελλάδα. Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Αστυνομία θα πράξει το καθήκον της και οι υπαίτιοι αυτής της αποτρόπαιας πράξης θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Δριμύ κατηγορώ του πατέρα του θύματος

Έντονα ανήσυχος αλλά και με φανερή τη δυσαρέσκεια και τον θυμό του για την επίθεση που δέχτηκε το παιδί του στην πόλη που ήρθε να σπουδάσει, επικοινώνησε με τοπική εφημερίδα ο πατέρας του θύματος, απευθύνοντας δριμύ κατηγορώ σε όλους εκείνους που παριστάνοντας, όπως είπε, τους λεβέντες και τα παλληκάρια, επιτίθενται χωρίς κανέναν λόγο σε όποιον βρεθεί μπροστά τους.

«Θέλω να μάθω το γιατί. Γιατί συμβαίνουν αυτά στο Ρέθυμνο; Γιατί μια μειοψηφία τρομοκρατεί και δέρνει όποιον του κάνει κέφι; Στέλνουμε τα παιδιά μας να σπουδάσουν και νιώθουμε πως είναι απροστάτευτα. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό. Ζούμε με τον φόβο μην σκοτώσει κανείς τα παιδιά μας. Το δικό μου παιδί δεν πείραξε κανέναν. Είναι άριστος, κάνει διδακτορικό, έχει στόχους στη ζωή του, είναι φιλήσυχος.

Όπως περπατούσε στον δρόμο ο γιος μου του επιτέθηκαν άναντρα και αναίτια. Τον έβαλαν κάτω και τον χτυπούσαν ανελέητα τρία άτομα. Δεν ήξερε κανέναν από τους τρεις. Την επόμενη φορά τι να περιμένω; Να θρηνήσω τον γιό μου;

Κάποιος από το Ρέθυμνο να μου εξηγήσει το γιατί. Ποιοι είναι αυτοί που κάθε τόσο κάνουν τους παλληκαράδες ανενόχλητοι; Σε ποιο μεσαίωνα ζουν όλοι αυτοί που βγαίνουν στον δρόμο και δέρνουν φοιτητές; Δεν είναι η πρώτη φορά, γνωρίζω ότι έχει συμβεί επανειλημμένα, θυμόμαστε ότι κάποιος έφτασε μέχρι δολοφονία φοιτητή για το τίποτα.

Θέλω να το γράψετε αυτό: Γιατί μας σκοτώνετε τα παιδιά μας; Ξέρω πως δεν είναι αυτή η Κρήτη. Αλλά κάποιοι φταίνε γι’ αυτή την κατάσταση και δεν πάει άλλο.

Μπορώ κι εγώ να αυτοδικήσω. Αλλά δεν θέλω να κάνω τον παλληκαρά. Θέλω όμως να αναλάβει καθένας την ευθύνη του και να σταματήσει στο Ρέθυμνο αυτή η κατάσταση».
 

Πηγή: rethnea.gr και goodnet.gr