Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 01:22
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρά προβλήματα από τη βροχή στην Αττική -Πλημμύρες και εγκλωβισμοί σε ΙΧ (photos)






Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στην Αττική η έντονη βροχόπτωση, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, ενώ ακόμη και κεντρικοί δρόμοι έκλεισαν γιατί μετατράπηκαν σε ποτάμια. Επιπλέον, νωρίς το πρωί έκλεισαν σταθμοί του Μετρό, καθώς είχαν πλημμυρίσει. Σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας, αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Δημοκρατίας, από τις Τρεις Γέφυρες στο ρεύμα προς Αγίους Αναργύρους, στη λεωφόρο Λιοσίων, στο ύψος της συμβολής με την οδό Γούσιου στο ρεύμα προς Πατήσια, καθώς και στην Αγίου Πολυκάρπου στο Βοτανικό, από το ύψος της οδού Χαρτεργατών.

Η πυροσβεστική έχει δεχθεί 170 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, αλλά και για 8 απεγκλωβσιμούς ατόμων, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Η κατάσταση ήταν τέτοια, που ακόμη και στην Κυψέλη, η πυροσβεστική κλήθηκε για να απεγκλωβίσει άτομο που είχε εγκλωβιστεί σε ακινητοποιημένο ΙΧ στην οδό Ευελπίδων.

Ανάλογη επιχείρηση έγινε και στο Μενίδι, όπου 3 άτομα είχαν εγκλωβιστεί σε ΙΧ, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, στη συμβολή των οδών Καραμανλή και Αγ.Τριάδας.

Η πυροσβεστική δέχθηκε πολλές κλήσεις για απάντληση υδάτων στην Κυψέλη, το Πολύγωνο, και τα Κάτω Πατήσια, αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Πηγή: iefimerida.gr