Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 11:30
Κόσμος

Σκληρό βίντεο: Ταύρος αυτοκτονεί στην αρένα






Ένα σοκαριστικό βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, το οποίο απεικονίζει έναν ταύρο να δίνει τέλος στη ζωή του σε έναν ξύλινο στύλο, όταν τα κερατά του παίρνουν φωτιά. Το περιστατικό έλαβε χώρα στη μικρή πόλη Φόιος της Βαλένθια, στην Ισπανία.

Το στιγμιότυπο δείχνει το ζώο αφηνιασμένο και φοβισμένο πριν αρχίσει να τρέχει μία μικρή απόσταση γύρω από την αρένα και στη συνέχεια να χτυπά το κεφάλι του στο στύλο.

Το ζώο, που σκοτώθηκε ακαριαία, ήταν δεμένο στον στύλο μπροστά στο πλήθος κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ «Bulls in the Street», το οποίο είναι «αδερφάκι» των διάσημων ταυροδρομιών της Παμπλόνα.

Ο ταύρος φέρεται να τραυμάτισε έναν άνδρα στο πόδι νωρίτερα, αλλά είναι άγνωστο αν ήταν αυτός ο λόγος που τον επέλεξαν για να τον δέσουν στον στύλο. Στο βίντεο που περιήλθε στην κατοχή της φιλοζωικής ομάδας Bulls Defenders United και αναρτήθηκε στη σελίδα της στο Facebook, δείχνει την έκσταση του πλήθους να μετατρέπεται σε σοκ όταν το ζώο αυτοκτονεί, κάτι που δείχνει ότι ο θάνατός του δεν ήταν προσχεδιασμένος.

Σε ένα σχόλιο στο βίντεο, η φιλοζωική οργάνωση αναφέρει: «Ένας ταύρος με τα κέρατά του να έχουν πάρει φωτιά χτυπά πάνω στον πάσσαλο που τον είχαν δέσει. Πόσες ακόμη ζωές  θα χαθούν στο όνομα μιας παράδοσης που δεν είναι τίποτα άλλο παρά βαρβαρότητα;».